Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пресуда у Бујановцу: Због албанске заставе кажњена Демократска партија

rssBookmark and Share

Бујановац 25.11.2016. В.П. Блиц

Због истицања заставе Албаније на страначком објекту у Улици Петра Драпшина 2, врањски Прекршајни суд у Бујановцу са 100.000 динара казнио је Демократску партију.

Нагип Арифи Фото: В. П. / РАС Србија
Нагип Арифи Фото: В. П. / РАС Србија

Лидер странке и доскорашњи председник општине Бујановац Нагип Арифи из Великог Трновца платиће глобу од 10.000 динара,јер је одговоран што се застава стране државе завијорила још 28. новембра 2014. године у 8 часова.

У пресуди се наводи да поред албанске није била истакнута застава Републике Србије. Прекршајни суд у Бујановцу је после две године најзад применио казнену клаузулу Закона о изгледу и употреби грба,заставе и химне Републике Србије.

У општини Бујановац од 21. до 28. новембра све је у знаку традиционалног обележавања Дана заставе, националног празника Албаније.

Очекује се да ће на страначким и зградама Националног савета Албанаца и општина у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи поново да буду постављене заставе Албаније.

Државни органи захтевају од Албанаца који живе на југу Србије да осмисле своју националну заставу, онако како предвиђа Закон о националним мањинама.

У том случају Албанци би стекли право да своју заставу стално користе.

Политички лидери на овај захтев још нису пристали.


#   Бујановац   Нагип Арифи   Албанци   председник општине   застава   Прекршајни суд   Демократска партија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима