Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље: Преговори СПС и СНС о коалицији

rssBookmark and Share

12.09.2012. Izvor : Agencija TANJUG

У Прокупљу су у току интензивни преговори представника Социјалистичке партије Србије (СПС) и Српске напредне странке (СНС) о формирању нове коалиције и промени власти у том граду, потврдио је данас Танјугу председник општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Прокупљу Љубиша Ђурковић.

Прокупље: Преговори СПС и СНС о коалицији

Ђурковић, који тренутно обавља функцију председника Скупштине Прокупља, рекао је да ће ““када се буде десило то што је извесно обавестити јавност““.

-Шта ће се дешавати наредних дана ја заиста у овом тренутку не бих могао поуздано да вам кажем , рекао је Ђурковић.

Он је истако да је разговарао и са председником Извршног одбора СПС-а Бранком Ружићем о промени власти у Прокупљу, кога је упознао са комплетном политичком ситуацијом, али и општем стању у том граду.

Ђурковић је пренео да је приликом тог разговора речено да се не сме одступати од онога што је до сада постигнуто, али да из централе у Београду још није добио никакве захтеве и рокове о прекомпоновању власти у Прокупљу. Он је додао и да није тачно да је ових дана потписан било какав споразум са Српском напредном странком.

Представници СНС-а у Прокупљу су више пута позивали СПС да напусти коалицију са ДС-ом како би заједно формирали локалну власт у том граду.

Локалну власт у Прокупљу формирали су ДС-СПС-УРС.

У међувремену, у локалној самоуправи у Куршумлији где је власт формирала СНС-ДСС као трећег партнера виде СПС, али су представници те странке ту могућност одбацили.


#   СПС
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима