Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радничка буна: Извиждан заменик градоначелника

rssBookmark and Share

11.10.2013. Izvor: Blic

Бивши радници фирми у стечају „ЕИ Коропрације“ и „Грађевинара“ који очекују исплате заосталих зарада окупили су се јутрос испред Градске куће у Нишу да чују одговор Министарства привреде поводом преговора између Града и Министарства.

Радничка буна: Извиждан заменик градоначелника

Радници „Грађевинара“ извиждали су заменика градоначелника Љубивоја Славковића који је претходних месеци водио преговоре у име града “јер им је пре две недеље показао средњи прст”.

- Када смо се пре 15 дана појавили овде, заменик Љубивоје Славковић нам је показао средњи прст. Он нас је обмањивао, обећавао и развлачио нас, јуче смо видели записник где је он одлазио у Министартво и ништа није решавао, а нама је причао како ће доћи до исплате - кажу радници „Грађевинара.

Радницима је речено да је Министарво привреде приступило решавању проблема и да се Град нада коначној исплати.

- По налогу градоначелника Ниша Зорана Перишића, организовао сам састанак са Министарством привреде, разговарао са саветником министра Владимиром Миленковићем, који ме је обавестио да је Агенција за приватизацију доставила евиденцију, списак свих бивших радника, свих друштвених предузећа са потраживањима и да се ради о износу од 34 милијарде динара. Министарство привреде ће упутити предлог Влади Србије и након тога се очекује коначно решење у нормативно-правном смислу како би ти људи остварили своја права потврђена правоснажним судским пресудама - каже Бранко Стефановић, из службе нормативно-правних послова градоначелника Ниша.


#   Љубивоје Славковић   Агенција за приватизацију   Министарство привреде
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима