Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реаговање председника општине на изјаве СНС око проблема у “АХА Мури Први мај“

rssBookmark and Share

Пирот 30.10.2014. Југмедиа

Председник општине Владан Васић изјавио је данас да је локална самоуправа забринута за ситуацију у “АХА Мури Први мај“ и да прате догађаје.

Реаговање председника општине на изјаве СНС око проблема у “АХА Мури Први мај“

„Жао нам је што је група радника кренула са штрајком глађу и надам се да ће од тога одустати, јер даљим штрајком угрожавају своје здравље. После састанка у Министарству и предложеног УППР-а на њима је да одлуче. Никада нисам користио ни једну ситуацију да убирем политичке поене или критиковао политичке противнике- рекао је Васић.

Реагујући на изјаве са јучерашње конференције Повереништва СНС-а на којој је показан документ о његовом наводном учешћу у приватизацији ове фабрике, Васић каже да је реч о Меморандуму који је потписан између фирме која је намеравала да приватизује “Први мај“, Министарства привреде и финансија и општине Пирот.

„У том Меморандуму пише да је та фирма спремна да уложи 11 милиона евра и запосли 1.328 радника и да ће општина подржати “Муру“ око ове инвестиције и пружи подршку у оквиру надлежности које има. Још пише да је све то за потписнике правно необавезујуће. Питам ко ово не би потписао, када се изражава намера о инвестицији од 11 милиона евра и запошљавање 1328 радника. Апсолутно сличан меморандум сам потписао са “Тигар Тајерсом“. Не видим никакав проблем што сам то потписао, нити је то моје учешће у приватизацији. Агенција за приватизацију је спроводила поступак за приватитзацију “Првог маја“. Мени се овде импутира да сам требао да будем пророк – каже Васић.

Васић каже да се нада да ће држава и Министарство наћи решење за “АХА Муру Први мај“ која треба да ради.

„Да ли ће то бити кроз форму Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР-а), стечаја или новог партнера, битно је да се из овога изађе, да фабрика ради и да раде радници- каже Васић.

На питање да ли ће бити одржана ванредна седница СО коју тражи опозициона СНС, Васић је рекао да је локална самоуправа забринута за судбину ове фабрике и “пажљиво вуче потезе“.

„Не видим што би се на тој ванредној седници СО расправљало о прошлости и јесмо ли ми компетентни да причамо о томе и зашто није била ванредна седница о УППР-у “Тигар“ или за неко друго предузеће. Ово је само покушај да се сазове ванредна сендица која би била искоришћена у свху прикупљања политичких поена- каже Васић.


#   Пирот   СНС   УРС   општина   Први Мај Пирот   инвестиције   Владан Васић   АХА Мура   локална самоуправа   Агенција за приватизацију   ванредна седница   Први мај
@sns_srbija @regionisrbije @kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима