Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Reagovanje predsednika opštine na izjave SNS oko problema u “AHA Muri Prvi maj“

rssBookmark and Share

Pirot 30.10.2014. Jugmedia

Predsednik opštine Vladan Vasić izjavio je danas da je lokalna samouprava zabrinuta za situaciju u “AHA Muri Prvi maj“ i da prate događaje.

Reagovanje predsednika opštine na izjave SNS oko problema u “AHA Muri Prvi maj“

„Žao nam je što je grupa radnika krenula sa štrajkom glađu i nadam se da će od toga odustati, jer daljim štrajkom ugrožavaju svoje zdravlje. Posle sastanka u Ministarstvu i predloženog UPPR-a na njima je da odluče. Nikada nisam koristio ni jednu situaciju da ubirem političke poene ili kritikovao političke protivnike- rekao je Vasić.

Reagujući na izjave sa jučerašnje konferencije Povereništva SNS-a na kojoj je pokazan dokument o njegovom navodnom učešću u privatizaciji ove fabrike, Vasić kaže da je reč o Memorandumu koji je potpisan između firme koja je nameravala da privatizuje “Prvi maj“, Ministarstva privrede i finansija i opštine Pirot.

„U tom Memorandumu piše da je ta firma spremna da uloži 11 miliona evra i zaposli 1.328 radnika i da će opština podržati “Muru“ oko ove investicije i pruži podršku u okviru nadležnosti koje ima. Još piše da je sve to za potpisnike pravno neobavezujuće. Pitam ko ovo ne bi potpisao, kada se izražava namera o investiciji od 11 miliona evra i zapošljavanje 1328 radnika. Apsolutno sličan memorandum sam potpisao sa “Tigar Tajersom“. Ne vidim nikakav problem što sam to potpisao, niti je to moje učešće u privatizaciji. Agencija za privatizaciju je sprovodila postupak za privatitzaciju “Prvog maja“. Meni se ovde imputira da sam trebao da budem prorok – kaže Vasić.

Vasić kaže da se nada da će država i Ministarstvo naći rešenje za “AHA Muru Prvi maj“ koja treba da radi.

„Da li će to biti kroz formu Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR-a), stečaja ili novog partnera, bitno je da se iz ovoga izađe, da fabrika radi i da rade radnici- kaže Vasić.

Na pitanje da li će biti održana vanredna sednica SO koju traži opoziciona SNS, Vasić je rekao da je lokalna samouprava zabrinuta za sudbinu ove fabrike i “pažljivo vuče poteze“.

„Ne vidim što bi se na toj vanrednoj sednici SO raspravljalo o prošlosti i jesmo li mi kompetentni da pričamo o tome i zašto nije bila vanredna sednica o UPPR-u “Tigar“ ili za neko drugo preduzeće. Ovo je samo pokušaj da se sazove vanredna sendica koja bi bila iskorišćena u svhu prikupljanja političkih poena- kaže Vasić.


#   Pirot   SNS   URS   opština   Prvi Maj Pirot   investicije   Vladan Vasić   AHA Mura   lokalna samouprava   Agencija za privatizaciju   vanredna sednica   Prvi maj
@sns_srbija @regionisrbije @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima