Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbornici na silu pokušali da uđu u opštinu i održe sednicu

rssBookmark and Share

Pirot 07.12.2014. Južna Srbija Inf/RTS

Devetnaest odbornika Skupštine opštine Pirot pokušalo je da uđe u zgradu opštine i održi vanrednu sednicu na kojoj bi se raspravljalo o situaciji u "Prvom maju Aha Muri".

Odbornici na silu pokušali da uđu u opštinu i održe sednicu

Od nadležnih službi opštine dobili su obaveštenje da iz formalno-tehničkih razloga održavanje sednice nije moguće, te im stoga nije omogućeno da uđu u salu Skupštine opštine, javljaRTS.

Načelnik pirotskog okruga  Dimitrije Vidanović, omogućio je odbornicima da za sednicu koriste salu pirotskog Upravnog okruga.

Sednicu je otvorio Boban Ranđelović, šef odborničke grupe SNS-a, nakon čega su odbornici čekali da se pojavi sekretar skupštine, kako bi podelio materijal odbornicima i utvrdio da su ispunjeni uslovi za idržavanje sednice.

U sali pirotskog okruga bili su i radnici "Prvog maja AHA Mure", koji su čekali da dobiju odgovor da li će lokalna samouprava i državni organi preduzeti nešto, kako bi se rešila neizvesna sudbina 1.300 radnika.

Sekretar Skupštine opštine Pirot je u telefonskom razgovoru obavestio okupljene odbornike da nije u mogućnosti da dođe na sednicu i da odbornici mogu da dođu u opštinsku zgradu u ponedeljak, radi daljeg dogovora. Odbornici su prisutnim novinarima rekli da je senica u toku i da će tako biti sve dok  opštinske službe ne omoguće da se ona održi i završi kako nalaže  poslovnik o radu.

Među 19 odbornika koji su potpisali inicijativu za sazivanje ove sednice su opozicioni odbornici SNS-a, ali i nekoliko odbornika koji podržavaju vladajuću većinu.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić izjavio je da se o sazivanju sednice i zakonitosti brine sekretar Skupštine opštine, koji je juče obavesto odbornike da sednica ne može da se održi, jer nema 19 potpisa, te samim tim skupština nije ni sazvana.

Vasić dodaje da je potreban kvorum da sednica počne sa radom 29 odbornika. Sva ostala okupljanja su u formi političke tribine, naglašava Vasić i dodaje da će na narednoj redovnoj sednici Skupštine opštine jedna od tačaka biti informacija o stanju pirotske privrede.


#   Pirot   SNS   Prvi Maj Pirot   Boban Ranđelović   Vladan Vasić   predsednik opštine   AHA Mura   odbornici   lokalna samouprava   Dimitrije Vidanović
@sns_srbija @kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima