Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirotski SNS traži hitnu sednicu SO o "Prvom Maju"

rssBookmark and Share

Pirot 29.10.2014.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Dimitrije Vidanović pozvao je na današnjoj konferenciji za novinare lokalnu vlast da hitno sazove vanrednu sednicu SO Pirot na kojoj bi se raspravljalo o rešavanju problema u kome se nalazi kompanija “AHA Mura Prvi maj”, čiji radnici trenutno štrajkuju glađu.

Pirotski SNS traži hitnu sednicu SO o "Prvom Maju"

- Tražimo od SO Pirot i čelnika lokalne samouprave hitno sazivanje vanredne skupštine SO Pirot na kojoj želimo da razjasnimo sve probleme i utvrdimo sve činjenice u vezi sa  privatizacijom kompanije Prvi maj, koja se pokazala posle dve godine kao loša. Ne može lokalna samouprava da bude nema na ono što se dešava i dešavalo u Prvom maju. I to će biti, nadamo se, prilika da građani Pirota, pre svega radnici Prvog maja, čuju šta se sve dešavalo oko te privatizacije - navodi Vidanović

Ne može jedan čovek koji vodi lokalnu samoupravu i koji je direktno učestvovao u privatizaciji, da ne izađe pred radnike i građane Pirota i kaže šta se to konkretno dešavalo oko te privatizacije, pogotvo kada znamo da je on ponikao u „Prvom maju“ i da je fabrika plaćala u jednom trenutku i njegovo školovanje. Sa druge strane, imamo čoveka ispred lokalne samouprave koji je delegiran da prima radnike, razgovara sa ministarstvima, a nema ni profesiju ni zanimanje iz ranijeg perioda koje će ga delegirati da učestvuje u rešavanju tako krupnog problema. Da je predsednik opštine i tadašnji ministar za privredu Mlađan Dinkić učestvovao u privatizaciji pokazuju brojni dokumenti do kojih smo i mi došli pa se tu na jednom memorandumu nalaze potpisi i Vladana Vasić, i Mlađana Dinkića i vlasnice AHA Mure - kazao je Vidanović i pozvao novinare da od Opštine Pirot zatraže i dođu u posed takvog dokumenta.

Vidanović je naglasio da država nepovlačenjem garancija i dalje čini sve u cilju pronalaženja rešenja za radnike bez obzira na greške koje je neko počinio u prošlosti i pozvao radnike koji štrajkuju glađu da prekinu štrajk.

- Pozivamo radnike da prekinu štrajk glađu zbog sebe i svojih porodica i apelujemo na zdravstvene službe da prate njihovo zdravstveno stanje kako bi se izbegle katastrofalne posledice – poručio je šef odborničke grupe SNS u SO Pirot.

 


#   Pirot   SNS   Prvi Maj Pirot   Mlađan Dinkić   predsednik opštine   AHA Mura   lokalna samouprava   štrajk glađu   Dimitrije Vidanović   Prvi maj
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima