Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Савез за Србију: Зашто се кандидују неспособни појединци на највише функције у граду

rssBookmark and Share

Ниш 21.04.2020. Јужна Србија Инфо

У саопштењу нишког Савеза за Србију, упућеном медијима, кажу да формирање новог кризног штаба за ванредне ситуације за Нишавски и Топлички округ, је свакако признање режима да претходни кризни штабови на овој територији нису радили добро.

Савез за Србију: Зашто се кандидују неспособни појединци на највише функције у граду

Саопштење преносимо у целости..

У протеклом периоду, странке Савеза за Србију су у више наврата указивале на неспособност локалне власти у Нишу. Верујемо да је ова неспособност у великој мери утицала да број заражених на југу Србије буде несразмерно већи него у остатку државе. Формирање новог кризног стаба за ванредне ситуације за Нишавски и Топлички округје свакако признање напредњачког режима да претходни кризни штабови на овој територији нису радили добро. Именовање особе из Сремске Митровице (министар Недимовић) за шефа поменутог штаба на најбољи начин показује да напредњацки режим препознаје неспособност сопствених кадрова из Ниша. Ако је тако, зашто их онда кандидује за највише градске функције?

Ванредне околности су нас научиле колика је важност позитивне селекције. У редовним околностима, неспособни кадрови могу да доведу до губитка аеродрома и осиромашења привреде. У ванредним околностима, они могу да буду разлика измедју живота и смрти. Ово је на најбољи начин показала трагедија у Геронтолошком центру. У таквим околностима, није довољно процесуирати страначке директоре који су током ванредних околности показали своју неспособност. Потребно је утврдити ко их је и због чега именовао на одговорне функције. Директор Стевановић свакако сноси велику одговорност за трагедију која се десила у Геронтолошком центру, али највећу одговорност сноси особа или организација која га је на ту функцију именовала.

Нашем граду је потребан меритократски систем по коме ће најодговорније функције обављати они најспособнији. Систем у коме страначка припадност неће бити довољна квалификација за место директора. Надамо се да је ово последњи пут да Ниш плаћа овако високу цену због партократије. Наш град заслужује боље.Савез за Србију од градоначелника Ниша захтева одговор на следеће питање: На чији предлог и на основу којих аргумената је Милан Стевановић именован за директора Геронтолошког центра?

СП Двери, Тамара Миленковић Керковић, администратор ГО Двери Ниш

Демократска странка, Драгана Ракић, повереница за ГО ДС у Нишу

Народна странка, Љуба Костић, повереник ГО Народне странке у Нишу,


#   Ниш   Геронтолошки центар   Милан Стевановић   кризни штаб   Народна странка   Савез за Србију   Коронавирус
@StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима