Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savez za Srbiju: Zašto se kandiduju nesposobni pojedinci na najviše funkcije u gradu

rssBookmark and Share

Niš 21.04.2020. Južna Srbija Info

U saopštenju niškog Saveza za Srbiju, upućenom medijima, kažu da formiranje novog kriznog štaba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrug, je svakako priznanje režima da prethodni krizni štabovi na ovoj teritoriji nisu radili dobro.

Savez za Srbiju: Zašto se kandiduju nesposobni pojedinci na najviše funkcije u gradu

Saopštenje prenosimo u celosti..

U proteklom periodu, stranke Saveza za Srbiju su u više navrata ukazivale na nesposobnost lokalne vlasti u Nišu. Verujemo da je ova nesposobnost u velikoj meri uticala da broj zaraženih na jugu Srbije bude nesrazmerno veći nego u ostatku države. Formiranje novog kriznog staba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrugje svakako priznanje naprednjačkog režima da prethodni krizni štabovi na ovoj teritoriji nisu radili dobro. Imenovanje osobe iz Sremske Mitrovice (ministar Nedimović) za šefa pomenutog štaba na najbolji način pokazuje da naprednjacki režim prepoznaje nesposobnost sopstvenih kadrova iz Niša. Ako je tako, zašto ih onda kandiduje za najviše gradske funkcije?

Vanredne okolnosti su nas naučile kolika je važnost pozitivne selekcije. U redovnim okolnostima, nesposobni kadrovi mogu da dovedu do gubitka aerodroma i osiromašenja privrede. U vanrednim okolnostima, oni mogu da budu razlika izmedju života i smrti. Ovo je na najbolji način pokazala tragedija u Gerontološkom centru. U takvim okolnostima, nije dovoljno procesuirati stranačke direktore koji su tokom vanrednih okolnosti pokazali svoju nesposobnost. Potrebno je utvrditi ko ih je i zbog čega imenovao na odgovorne funkcije. Direktor Stevanović svakako snosi veliku odgovornost za tragediju koja se desila u Gerontološkom centru, ali najveću odgovornost snosi osoba ili organizacija koja ga je na tu funkciju imenovala.

Našem gradu je potreban meritokratski sistem po kome će najodgovornije funkcije obavljati oni najsposobniji. Sistem u kome stranačka pripadnost neće biti dovoljna kvalifikacija za mesto direktora. Nadamo se da je ovo poslednji put da Niš plaća ovako visoku cenu zbog partokratije. Naš grad zaslužuje bolje.Savez za Srbiju od gradonačelnika Niša zahteva odgovor na sledeće pitanje: Na čiji predlog i na osnovu kojih argumenata je Milan Stevanović imenovan za direktora Gerontološkog centra?

SP Dveri, Tamara Milenković Kerković, administrator GO Dveri Niš

Demokratska stranka, Dragana Rakić, poverenica za GO DS u Nišu

Narodna stranka, Ljuba Kostić, poverenik GO Narodne stranke u Nišu,


#   Niš   Gerontološki centar   Milan Stevanović   krizni štab   Narodna stranka   Savez za Srbiju   Koronavirus
@StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima