Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шеф Мисије ЕУ у Врању поводом годишњице Савеза друштва Рома

rssBookmark and Share

Врање 01.02.2014. Блиц

Шеф Мисије ЕУ у Србији, амбасадор Мајкл Девенпорт изјавио је у Врању да је почествован чињеницом што присуствије свечаности којом се обележава 45. годишница Савеза друштва Рома Србије.

Шеф Мисије ЕУ у Врању поводом годишњице Савеза друштва Рома

-Велика ми је част што сам овде и што могу лично да вам честитам ову значајну годишњицу. Ја на овај начин изражавам нашу подршку вашим укупним резултатима, посебно вашој Старегији за унапредјење положаја ромске националне мањине, јер нам је тај документ јако значајан данас када смо почели преговоре са Србијом, - рекао је амбасадор Девенпорт обраћајући се слављеницима у врањском ресторану „Хобит“.

Сузана Пауновић, директорка Канцеларије за људска и мањинска права је истакла да је последњих година у Србији доста учињено на плану интеграције Рома , али да је на том путу још доста изазова, а менаџер Програма ЕУ ПРОГЕС Грем Тиндал је рекао да ће ова организација наставити да здушно помаже ромску националну зајеницу.

-Ваша подршка драги наши пријатељи, много значи мојим сунартодницима. Ми, Роми, за разлику од других националних мањина, немамо своју државу. Наша једина држава је Србија, - рекао је Ненад Таировић, председник Савеза друштава Рома Србије.


#   Врање   ЕУ   Сузана Пауновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима