Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Симоновић и још пет одборника напустили ДС у Нишу

rssBookmark and Share

03.02.2014.

Демократску странку у Нишу напустило је данас шест одборника у Скупштини града, међу којима бивши нишки градоначелник Милош Симоновић, "због дубоког неслагања са политиком руководства ДС", саопштено је новинарима у локалном парламенту.

Симоновић и још пет одборника напустили ДС у Нишу

Они су Танјугу рекли да ће на будућим парламентарним изборима подржавати Бориса Тадића и да ће "свој политички ангажман ставити у функцију рада у одборничкој групи Скупштине града заступајући основна демократска начела и принципе у интересу грађана".

Странку су напустили ранији нишки градоначелник и члан Председништа ДС Милош Симоновић, као и бивши функционери ДС Горан Кривачевић, Драгана Стојановић Крстић, Бобан Михајловић, Соња Станојевић и Јелена Филиповић.

ДС је на последњим локалним изборима на којима је наступала под називом "Избор за бољи живот - Борис Тадић" освојила 15 мандата, а странку су су већ напустила четири одборника и формирала посебну одборничку групу и покрет Коалиција за Ниш.

Пошто је странку напустило још шест одборника, ДС остаје у локалном парламенту са пет одборника, али постоји бојазан да би тај број могао да буде и мањи и да се неко још прикључи групи од шест одборника који ће подржавати Тадића.

Нова иступања из странке, како је речено, биће и на нивоу градских општина, што ће бити обелодањено наредних дана, наводе они који су напустили ДС.

У Градском одбору ДС Танјугу је речено да ће иступање шест одборника из те странке коментарисати када буду знали више појединости о том чину.

Раније данас је ту странку напустио и заменик председника посланичке групе ДС Јанко Веселиновић из како је навео, више разлога, а први је да ново руководство није уважавало примедбе чланства, општинских и градских одбора о неопходности промена у странци.

 


#   ДС   Милош Симоновић   Горан Кривачевић   Драгана Стојановић Крстић   Бобан Михајловић   Соња Станојевић   Јелена Филиповић   Борис Тадић   Коалиција за Ниш   Јанко Веселиновић
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима