Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупштинска опозиција у Нишу тражи надокнаду за грађане који су претрпели штету због невремена

rssBookmark and Share

Ниш 25.07.2021. Јужна Србија Инфо

Одборник "Коалиције Ниш мој град" Миодраг Станковић, поднео је одборничку иницијативу којом захтева да се оштећеним грађанима надокнади штета настала услед елементарне непогоде.

Скупштинска опозиција у Нишу тражи надокнаду за грађане који су претрпели штету због невремена

Саопштење преносимо у целости..

„Захтевам да се престане са препуцавањима на релацији Град Ниш и РХМЗ  и да и једни и други преузму део одговорности за елементарне непогоде које су се догодиле. 

Захтевам да Град Ниш хитно формира комисију и упути јавни позив грађанима да штету пријаве комисији како би се извршила процена штете, а град из средстава буџета ту штету надокнадио“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша.  

Невреме које је задесило Град Ниш, 15.07.2021. године, нанело је велику материјалну штету грађанима, почупана су стабла, оштећени су аутомобили, ветробранска стакла, црепови. Многим пољопривредним произвођачима град је оштетио усеве. 

Према расположивим подацима, код Услужног центра Медијана (прилаз 9.бригаде), дрво је пало на паркиране аутомобиле и поломило ветробранска стакла. Од јачине ветра, дрво је ишчупано из корена. Слична ситуација се догодила на Сомборском булевару, где је велики број стабала завршио на путу. 

„Евидентно је да недостају средства за противградне ракете, али то никако не може бити оправдање, поготово ако се зна да годишње штете на нивоу Србије износе 40 милиона евра, а да је за ефикасну одбрану од града у набавку ракета годишње потребно уложити седам милиона евра. Осим тога многе станице нису активне, а стрелци или нису плаћени или нису обучени, а нових радника нема. 
Од десет противградних станица у Нишу, активне су само четири. У Секретаријату за пољопривреду објашњавају да локална самоуправа не сме да помаже рад станица и стрелаца, и да Граду прети казна ако улаже у противградне станице и плаћа стрелце. Док надлежни у Граду тврде ово, Републички ХМЗ то негира и каже да локалне самоуправе у 80% случајева у Србији то раде. Док се органи препуцавају, грађани и њихова имовина страдају“ – закључио је Станковић. 

 


#   Ниш   невреме   град   Миодраг Станковић   надокнада   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима