Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта је истина око преласка одборника алексиначког ДС-а у ЛДП?

rssBookmark and Share

Алексинац 29.01.2014. Душан Остојић, Алексинац.Нет

Вест да је пет одборника ДС-а прешло у ЛДП ођекнула је широм Србије. Након објављивања у Блицу, огласио се и ОО ДС Алексинац, као и одборници који су били спомињани као прелетачи.

Расплетено клупко око политичких трансфера у ЛДП
Расплетено клупко око политичких трансфера у ЛДП

На вест да је више одборника алексиначког ДС-а прешло у редове ЛДП-а, демократе су оштро реаговале и негирале. Али, шта кажу и "поменути" одборници.

Један од њих је и Александар Кузмановић:

"Добро је да сте ме контактирали ради разрешења те приче. Ја нисам прешао у ЛДП, члан сам ДС-а и члан главног одбора странке. Тачно је да сам једно краће време био независан одборник, али већ неколико месеци сам стални члан одборничког клуба ДС-а у СО Алексинац."

Славиша Стевановић, одборник из Рутевца, је такође један од спомињаних одборника који је прешао у ЛДП. Своју ситуацију он објашњава:

"Ја никад нисам био члан ДС-а, већ сам од почетка свог политичког ангажмана био у ЛДП-у, тако да нисам могао да будем прелетач из ДС-а у ЛДП. Дакле јесам одборник ЛДП-а, али не и прелетач оз ДС-а."

Своје објашњење има и Бошко Рогановић, члан ИО ОО ДС Алексинац:

"Одборничка група ДС-а има шест одборника, а у најави је долазак још једног, мада је рано да вам саопштим његово име. У периоду док је одбор ДС-а био у статусу повереништва  четворо наших одборника је напустило одборнички клуб ДС-а и преузели статус независних одборника, управо су то тих четворо одборника који данас чине одборнички клуб ЛДП-а. Правно формално они су ДС напустили још пре пар месеци а јуче су само озваничили свој статус у ЛДП-у."

Оно што је за сада потпуно тачно јесте да је, јучерашњом конференцијом за новинаре, Милан Вељковић озваничен као челни човек алексиначког ЛДП-а који у СО Алексинац има 4 одборника.

Коментара: 0


#   Алексинац   ДС   Милан Вељковић   ЛДП     Александар Кузмановић   Славиша Стевановић   Бошко Рогановић
@demokrate @ldp @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима