Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Нови Ниш – мртво слово на папиру

rssBookmark and Share

Ниш 20.12.2015.

"Clean Earth Capital” ће, како ствари стоје, бити још један у низу инвеститора које је Демократска странка довела у Ниш, а које ће актуелна градска власт из њега отерати, и то заувек.

Станковић: Нови Ниш – мртво слово на папиру

Поштоване Нишлије,

На простору касарне “Бубањски хероји” до 2017. године треба да засија Нови Ниш. Судећи по томе, међутим, како се актуелна градска власт од 2012. године до данас понаша, и Нови Ниш ће бити још једно мртво слово на папиру, јер инвеститори до данас нису добили грађевинску дозволу, а изговори за то су, благо речено, смешни.

Нови Ниш је, да подсетим, пројекат који је Демократска странка 2011. године успешно започела са америчком компанијом "Clean Earth Capital", тако што је амерички инвеститор 15 хектара земљишта платио миллион и по евра, с тим да остатак граду “доплати” у виду стамбеног простора од 21 000 квадратних метара, и да у изградњу стамбено-пословног комплекса са хотелима, апартманима, болницом, аква-парком и бројним другим садржајима, уложи 60 милиона евра.

"Clean Earth Capital” ће, како ствари стоје, бити још један у низу инвеститора које је Демократска странка довела у Ниш, а које ће актуелна градска власт из њега отерати, и то заувек.

Јер, будимо реални: ко ће озбиљан и надаље преговарати са представницима локалне самоуправе који на питања о томе зашто је дошло до застоја у издавању документације одговарају како би и они хтели да се кандидују за папу, али ето, то није могуће.

Можда би се они боље снашли у улози папе него на положајима које су узурпирали и које не заслужују јер једноставно – не умеју да одговоре захтевима које њихове функције подразумевају.

До почетка радова је требало да дође 2013. године, а Нишлије би “Нови Ниш” требало да добију 2017.године.

До данашњег дана, није урађено ништа.

Питам вас, Нишлије, докле?

Докле ћемо мирно гледати како инвеститори одлазе из нашег града, а са њима и наша деца?
Јер и инвеститори и наша деца желе озбиљну државу као подршку за све оно што могу да пруже.

Србија то у овом тренутку не може да им гарантује.

Ниш то не може да им гарантује све док њиме управљају неуки, немарни и неодговорни људи, који нису свесни одговорности коју њихове функције носе.

С поштовањем,
Миодраг Станковић, председник Градског одбора Демократске странке Ниш, и један од вас.


#   Ниш   ДС   Миодраг Станковић   градска власт   Нови Ниш   Clean Earth Capital
@demokrate @Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима