Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Обезбедити бесплатна аутоседишта за све новорођене бебе

rssBookmark and Share

Ниш 01.03.2021. Јужна Србија Инфо

"Потребно је обезбедити нова ауто-седишта из средстава добијених од износа наплаћених новчаних казни за саобраћаје прекршај, предлаже Миодраг Станковић, одборник Скупштине Града Ниша, који је поднео одборничку иницијативу да сва деца добију ауто-седишта.

Станковић: Обезбедити бесплатна аутоседишта за све новорођене бебе

“Град Ниш дели ауто седишта која су остала од прошле године. Ништа нису уложили. У Нишу је у 2020. рођено 3.225 беба а град ће поделити свега 228 ауто седишта, а на конкурсу се јавило дупло више људи. Један број родитеља ми се пожалио да нису ни знали да је расписан конкурс, а други да постоје услови конкурса које они не испуња

Потребно је обезбедити нова ауто-седишта из средстава добијених од износа наплаћених новчаних казни за саобраћаје прекршаје, а ако су та средства недовољна, ребалансом буџета града или на други начин, треба обезбедити новац за ауто-седишта за све бебе”, поручује градским челницима Миодраг Станковић, одборник Скупштине Града Ниша, који је поднео одборничку иницијативу да сва деца добију ауто-седишта.

Он каже да Ниш треба да се угледа по овом питању на Лесковац где је 2020.године рођена 1.541 беба, а одлука Града је да родитељи свих беба добију бесплатно ауто-седишта за свако дете.

“Код њих није потребно да поднесете никаву пријаву, већ ће број ауто- седишта одредити на основу пријава новорођених беба који ће бити достављани граду Лесковцу. Чак ће бити организована и обука родитеља за коришћење ауто-седишта. У Нишу је процедура компликована. На тај начин је максимално сужен круг родитеља који могу за своје дете да добију бесплатно ауто-седиште а сведоци смо да има све више и више саобраћајних прекршаја, удеса и несрећа у којима страда и велики број мале деце”, истиче Станковић.

Он каже да се ради о безбедности деце у саобраћају и да треба максимално либерализовати могућност да се добије ауто-седиште за децу.

 “Једино треба да буде меродаван број новорођене деце који достави Гинеколошко-акушерска клиника Ниш. Ауто седишта су потребна и родитељима који немају свој аутомобил, када им дете вози неко од рођака, комшија. 

Немојте да се хвалите да сте нешто урадили, а делите оно што је преостало од прошле године, ништа нисте уложили у “нашу децу” коју стално потенцирате кроз политичке кампање. Треба да се покажете на делу, а не само пред изборе”, поручује градским челницима Станковић.


#   Ниш   аутомобили   Миодраг Станковић   Коалиција Ниш мој град   седиште за децу   ауто-седишта
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима