Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Опозициони одборник Миодраг Станковић предлаже хитне мере због све већег повећања цена и сиромаштва грађана

rssBookmark and Share

Ниш 24.05.2022. Јужна Србија Инфо

Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша, поднео је одборничку иницијативу којом предлаже хитне мере због све већег повећања цена и сиромаштва грађана, наводи се у саопштењу.

Опозициони одборник Миодраг Станковић предлаже хитне мере због све већег повећања цена и сиромаштва грађана

Саопштење преносимо у целости..

1. Да се обезбеде пакети помоћи са основним животним намирницама и средствима за хигијену, за све пензионере који имају пензију испод 30.000 динара;  
2. Да се социјално угроженим лицима која су на евиденцији Центра за социјални рад (40.079 лица) исплати једнократна новчана помоћ, јер им је у овом тренутку најпотребнија; 
3. Да се ребалансом буџета за 2022. годину предвиде значајно већа средства за једнократну новчану помоћ, која би се сукцесивно исплаћивала социјално уроженим лицима. 
4. Да се крене са опремањем нових радних зона за отварање нових фабрика и да се обезбеде већи подстицаји за инвестиције и раст домаћих предузећа,  јер привреда мора да има одговор на све веће сиромаштво и велику незапосленост Нишлија.
„Поскупљења далекосежно погађају не само социјално угрожено становништво, већ и све грађане. Континуирано поскупљење цена основних животних намирница удар је на кућни буџет сваке породице у Србији. Дошли смо у ситуацију да грађани купују храну на комад или пазаре само оно што морају. Готово да не постоји група намирница која је задржала исту цену у односу на прошлу и почетак ове године. Куповина просечне потрошачке корпе, представља изазов чак и за просечну српску породицу у којој оба родитеља раде“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша. 
„Рекорд по поскупљењу држи поврће, потом поскупљење уља и меса. Вишеструко поскупљење горива не погађа само возаче аутомобила, већ и пољопривредне произвођаче, а самим тим утичу и на поскупљење пољопривредних производа, јер произвођачи не знају колико новца ће им бити потребно за орање, сетву, прскање, ђубрење, превоз, складиштење. 

Средином априла у Нишу је поскупео и такси превоз. Веће града Ниша усвојило је одлуку којом ће и градски и приградски превоз поскупети за више од 30 одсто. Најављено поскупљење струје биће удар на џеп Нишлија који се греју на струју, док ништа боље неће проћи ни они који су прикључени на мрежу даљинског грејања. Градско веће је одобрило ЈКП „Градска топлана“ поскупљење варијабилног дела цене даљинског грејања. Поред поскупљења хране, горива, грејања, струје које грађани Србије и њихови новчаници осећају, следе повећања цена комуналних услуга. 

Градска власт нема одговор на немогуц́е повец́ање трошкова једноставног преживљавања, са којим се суочавају Нишлије. А нама, обичним грађанима остаје да се питамо: Има ли краја расту цена?“ – закључио је Станковић. 

 


#   Ниш   Миодраг Станковић   стандард   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима