Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Становници Делијског виса у Нишу протестовали због неасфалтираних улица, најављују и блокаду пруге на Трошарини

rssBookmark and Share

Ниш 19.09.2023. Јужна Србија Инфо

Становници Делијског виса у Нишу блокирали су на сат времена саобраћај на раскрсници улица Марина Држића и Сврљишког партизанског одреда. Траже асфалтирање улица, решавање проблема са канализацијом, осветљење и целокупно уређење насеља. Ако им надлежни не одговоре у наредних 15 дана, поручују да ће блокирати пружни прелаз.

Становници Делијског виса у Нишу протестовали због неасфалтираних улица, најављују и блокаду пруге на Трошарини

Од 16 до 17 сати становници различитих улица на Делијском вису нису пропустили ниједан аутомобил да прође раскрсницу, па ни аутобус на линији 13, а скуп је обезбеђивало неколико полицајаца са неколико полицијских возила.

Муке мештана Делијског виса су бројне и вишедеценијске - неасфалтирано је много улица, нема довољно осветљења, проблем је и канализација, а после сваке веће кише поплављене су гараже и куће.

Када се пође ка Електронској, све улице са десне стране су неасфалтиране. Има само једна асфалтирана, али по политичкој основи. Понекад пред изборе дођу, доведу чак и багере, више не верујемо обећањима. Нека ставе коцку, нека нађу неко решење. Ови што живе у улицама лево имају страшан проблем са канализацијом, биће добро ако не настане нека зараза - прича један житељ.

Становник Милојица Недовић истиче да у Улици Шабана Бајрамовића морају да носе заштитне маске због мириса фекалија када је врућина.

Један од организатора Дејан Величковић тврди да су се обраћали свим надлежним институцијама у граду, али да одговора нема.

Обраћали смо се градоначелници, председнику Општине Палилула, председнику Вучићу, одакле је стигао одговор да ће проблем проследити надлежнима у Нишу, али од тада ништа. Све сами чистимо кад настане штета, сами затрпавамо рупе, улице су неосветљене - прича Величковић.

Каже да ће мештани дати рок од 15 дана надлежнима да се пронађе заједничко решење, а ако се то не деси, блокираће пружни прелаз на Трошарини, на 24 сата или дуже, уз шаторе и припремање хране.

Протесту су присуствовали и представници нишке опозиције - Миодраг Станковић, Драгослав Ћирковић и Бранислав Јовановић из Коалиције Ниш, мој град И Јелена Милошевић из Странке слободе и правде..


#   Ниш   протест   Делијски Вис   блокада саобраћаја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима