Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сурдулица и Босилеград неосвојиве тврђаве

rssBookmark and Share

Босилеград 25.04.2016. РТВ Врање

Специфичност овог изборног циклуса је чињеница да су напредњаци успели да се наметну и остваре убедљиву победу и у локалним самоуправама у којима су неке друге политичке опције дуго имале власт у својим рукама.

Сурдулица и Босилеград неосвојиве тврђаве

Међутим, Сурдулица и Босилеград су још увек неосвојива тврђава за победнике ових избора. Социјалисти Сурдулице на челу са Новицом Тончевим освојили су готово 70 посто гласова бирача. И харизматични Владимир Захаријев  у Босилеграду однео је убедљиву победу. 

Сурдулица је синоћ била на ногама. Непобедиви Новица Тончев са својим суграђанима прославио је убедљиву победу не само на локалном већ и на парламентарном нивоу.  „Народ се одазвао у великом броју. Излазност је скоро 80 посто .Готово три и по хиљаде гласова више за социјалисте доказ је да смо добро радили“ каже Новица Тончев. Он потврђује информацију да ће бити постављен за потпредседника Социјалистичке партије Србије и додаје да је то место заслужио само захваљујући резултатима које остварује.

У малој варошици,  Босилеграду, народ је гласао опробану варијанту. Владимир Захаријев по пети пут је победио своје противнике. Према прелиминарним резултатима за њега као носиоца листе „То смо ми – Владимир Захаријев“ гласало је 3.267 бирача. За напредњаке се определило скоро дупло мање 1501 бирач, а за Социјалистичку партију Србије гласао је само 251 бирач.
Традиција и менталитет народа су, показало се, у неким срединама за сада непремостива препрека за неке политичке опције.


#   Босилеград   Сурдулица   Новица Тончев   Владимир Захаријев   избори 2016
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима