Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тадић: Никада нисам примао новац од Суботића

rssBookmark and Share

17.09.2013. Autor: Agencija TANJUG

Почасни председник ДС Борис Тадић изјавио је данас да никада није примио никакав новац од Станка Суботића, нити је Суботић на било који начин финансирао странку од времена када је ступио на место председника ДС.

Тадић је нагласио да је спреман да транспарентно аргументује своју изјаву, као и да ће то свакако детаљно урадити и пред јавношћу и пред судом уколико буде позван да сведочи.
       

"Овом приликом бих под пуном моралном, материјалном и кривичном одговорношћу изјавио да никада нисам примио никакав новац од Суботића нити да је он на било који начин финансирао странку од времена када сам ступио на место председника ДС. У складу са тим никада ни ја, нити било ко од мојих сарадника није вршио политички притисак на њега, а његове наводе о монтирању судског процеса је бесмислено и да коментаришем", рекао је Тадић.

        У писаној изјави медијима, Тадић је навео да је Суботић у време његовог мандата био равноправно као и сваки други грађанин третиран пред законом.
       

"Нити је финансирао странку у време када сам ја био на њеном челу, нити му је дозвољено да купује своју слободу. Очигледно је да он то види као политички притисак, а да само ону власт која га ослободи свих навода оптужнице види као праведну", навео је Тадић.
       

Том логиком би, како је оценио, значило да "ослобађање од политичког притиска значи ослобађање Суботића терета оптужнице, што се коси не само са законом него и са здравим разумом".

        Тадић је рекао и да се у току два мандата на месту председника Србије никада није бавио монтирањем судских процеса, а то се свакако односи и на процес против Станка Суботића.
       

"Он пред судом и данас, као и у више наврата раније говори о финансијским пројектима, везама и обавезама које је имао са покојним премијером и његовом породицом. Поред тога што сматрам апсолутно неморалним позивати се у том контексту данас на Зорана Ђинђића ја у сваком случају са тиме немам апсолутно никакве везе", рекао је Тадић.

        Суботић је јутрос пред Специјалним судом у Београду негирао оптужбе да је организовао криминалну групу која је кријумчарила цигарете деведесетих тврдећи да је поступак против њега монтиран како би му политичари изнуђивали новац.
       

Поред некадашњег министра полиције Душана Михајловића, у том контексту Суботић је поменуо и некадашњег председника Србије Бориса Тадића, Миодрага Ракића и Вука Јеремића.

        Писаном изјавом огласио се данас и Ракић, који је рекао да Суботића не познаје и да је Суботићев долазак у Србију идеална прилика да се испитају његове везе са Дарком Шарићем.


#   ДС
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима