Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тадић: Ова влада инвестира пет пута мање него ми, а они се хвале тиме

rssBookmark and Share

Пирот 11.03.2014. Танјуг

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић изјавио је јуче у Пироту, где је посетио седиште НДС-а, да су ови избори од пресудне важности за бољи живот грађана.

Тадић: Ова влада инвестира пет пута мање него ми, а они се хвале тиме

Лидер Нове демократске странке Борис Тадић изјавио је данас у Пироту, где је посетио седиште НДС-а, да су ови избори од пресудне важности за бољи живот грађана.

"Ови избори су од пресудно важни, имајући у виду да ли ће се ова визија коју имамо, бољег живота за грађане Србије, реализовати или не. Ми смо се обучавали за овај посао, веровали у овај посао, сањали да ћемо га довршавати и тако се у ствари испоставило. Мораћемо ми да га довршимо, јер они које смо учили да је ЕУ ипак боља од ратова на простору Западног Балкана, не могу да доврше овај посао", рекао је Тадић.

"Морамо ми да преузмемо водеће ствари и зато се ја враћам у политику, да се обнови та мисија наше некадашње странке, објединимо сваку енергију, емоцију, ентузијазам, јер то је велика борба и велика мисија", казао је Тадић.

Он се осврнуо и на економске показатеље владе у оставци и констатовао да су они веома лоши.

"Ја нисам био задовољан економским резултатима владе коју смо ми створили и други су ме критиковали и зато смо, између осталог, изгубили изборе. Али економска постигнућа владе која нас је наследила су просто неупоредива са оним што смо ми урадили", нагласио је он.

Према његовим речима, ова влада је довела земљу до нивоа незапослености од скоро 29 процената и има три пута брже задуживање земље и стварање новог јавног дуга у односу на време када смо ми узимали кредите које смо улагали у инфраструктуру.

"Овде имамо сведочанство, јер ће се аутопут који је почео онда да се гради, користити стотину година. То је један објекат јавног добра за оне који се још нису родили. То је велика идеја. Ова влада је угрозила макроекономску стабилност овог друштва, пореском политиком која узима солидарни порез у тек успостављеној средњој класи", казао је Тадић.

Он каже да нема ни инвестиција.

"Ми смо последњу годину мандата завршили са 2,2 милијарде евра инвестиција, а ова влада је ове године имала 600 милиона евра, прошле 200, у просеку 400 милиона, значи пет пута мање. Ми нисмо били задовољни оним, а они су задовољни овим. Ми се нисмо хвалили оним, а они се хвале овим. То је суштинска разлика", нагласио је Тадић у Пироту.

Лидер НДС је посетио и Белу Паланку.


#   Пирот   Бела Паланка   избори   избори 2014   Борис Тадић   НДС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима