Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Томислав Николић нови председник Србије

rssBookmark and Share

21.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Према коначној процени резултата другог круга председничких избора, кандидат коалиције "Покренимо Србију" Tомислав Николић победио је са 49,8 одсто гласова, док је кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Tадић добио 47 одсто, саопштио је вечерас ЦеСИД.

Томислав Николић нови председник Србије

Програмски директор ЦеСИД-а Марко Благојевић навео је на конФеренцији за новинаре у Танјуговом прес центру да је укупан одзив гласача био 46,3 одсто, мање него на било којим изборима од 2004.

Благојевић је напоменуо да су ово резултати на основу обрађеног комплетног узорка. Према прелиминарним резултатима, у Београду је Николић добио 48,9 одсто гласова, а Tадић 47,4 одсто, у централној Србији Николић - 53,2 одсто, Tадић - 44 одсто и у Војводини Николић - 44,2 одсто, Tадић - 52,2 одсто.

Благојевић је навео да резултати избора на Косову и Метохији не могу утицати на тај изборни резултат и однос снага. Он је напоменуо и да је на изборима било 3,2 одсто неважећих листића, а да је уобичајен број на досадашњим изборима био 2,5 одсто, што значи да је "белих листића" било испод један одсто.


#   Марко Благојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима