Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев у "емотивном" саопштењу хапшење начелница у Сурдулици види као атак на њега и медијску хајку

rssBookmark and Share

Сурдулица 16.01.2021. Јужна Србија Инфо

Четири начелнице, општинске функционерке ухапшене само пре два дана, пуштене су да се бране са слободе. Оне се сумњиче да су учествовале у малверзацијама око јавних набавки, везано за реконструкцију Информационог центра за заштиту животне средине на Власини. Уследила је "емотивна" реакација Новице Тончева (СПС), дугогодишњег локалног лидера у Сурдулици.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Саопштење Новице Тончева преносимо у целости

Ова ужасна медијска тортура, заснована на неистинама и срамним оптужбама и увредама кроз коју пролазим још од првог дана ове године, свакодневно , али и моја породица и чланови мог тима И сарадници, мора да се заустави. Згрожен сам начином на који се поштени људи разапињу, иако нема доказа о  било каквом кршењу правних, али и људских и моралних закона. Застрашујуће је да се жене које одговорно раде свој посао хапсе као највећи криминалци. Мој лични, као и  политички и друштвени ангажман свих људи који су моји сарадници,  увек је имао за циљ бољи и квалитетнији живот свих грађана. Заправо, постоје докази који говоре у прилог томе да је у "спорном случају" испоштована свака процедура, да је урађено све у складу са  Законом, а Министарство финансија и Европска комисија су одобрили тендерску документацију пројекта 2014. године, након чега је објекат изграђен, а сви трошкови реконструкције одобрени. Да ли је наша стварност таква да не тражимо истину и правду већ таблоидне, лажне наслове? Да не чујемо другу страну већ одмах медијски осуђујемо? Да невине људе провлачимо кроз пакао и називамо их бандом? Никада нећу прихватити ову могућност јер верујем у своју земљу и верујем у људе који у њој поштено живе и раде. Верујем и у своје сараднике који су честити, искрени, вредни и праведни. Истина увек побеђује, а ја сам спреман да се за њу, без обзира колико тешка и мучна борба буде борим. и изборим.

Министар Новица Тончев

Да подсетимо...

Припадници МУП-а у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су четири особе због сумње да су злоупотребивши службени положај у поступку јавних набавки оштетиле општину Сурдулица за више од 46.000 евра.

Полиција је ухапсила М. С. (1980), руководилац у општини Сурдулица и координатор пројекта, и чланове комисије Д. С. (1966), С. М. (1966), руководиоце у општини Сурдулица и О. В. (1962), запослену у општини Сурдулица, због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком, док се М. С. терети и да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Осумњичене се терете да су, приликом спровођења поступка јавних набавки за реконструкцију и рехабилитацију информационог центра за заштиту животне средине у заштићеном подручју Власина, супротно предвиђеним процедурама за јавне набавке изабрале неисправну понуду са највишом понуђеном ценом чиме су оштетиле буџет општине Сурдулица за 28.769 евра.

Такође, М. С. се терети да је, као координатор пројекта, супротно Уговору омогућила да се објекат који је предмет пројекта користи у сврхе за које није предвиђен, чиме је на основу комерцијалне употребе објекта оштетила општину Сурдулица за 17.693 евра.

Осумњиченима је прво било одређено задржавање до 48 часова, али су оне након два дана пуштене на слободу, потврдили су из Вишег јавног тужилаштва у Нишу.


#   СПС   хапшење   Сурдулица   Новица Тончев   политика   злоупотреба службеног положаја   јавне набавке
@socijalisti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима