Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Топлица привлачна за немачке инвеститоре

rssBookmark and Share

Прокупље 09.08.2013. Стефан Радовић

Директор међународних послова Привредне коморе Бохума Ханс Петер Мерц, посетио је Општину Прокупље у оквиру упознавања немачких привредника са потенцијалима Јужне Србије. Ову посету иницирала је Регионална привредна комора Ниш, са циљем представљања овог дела земље као повољног региона за инвестирање.

Топлица привлачна за немачке инвеститоре

Госту из Немачке добродошлицу у Топлички крај пожелела је заменица председника Општине Прокупље Милица Ерић, начелник Топличког округа Братислав Јовановић, члан Општинског већа задужен за ресор привреде Љубиша Благотић и начелник општинске управе Иван Ракочевић. Састанку је присуствовао и помоћник председника Општине Куршумлија Небојша Јовић.

Том приликом заменица председника Општине Милица Ерић изразила је наду да ће Прокупље у Немачкој наћи пословне партнере, који ће помоћи да његови привредни потенцијали буду искоришћени.

- У вашој привреди видимо будућег партнера која ће бити наша потпора да економија нашег краја оживи. Немачка је већ велики инвеститор овде у Топлици, јер фабрика Леони запошљава 2000 радника, рекла је она.

Захваливши се на добродошлици Ханс Петер Мерц је истакао да је сврха његове посете упознавање са потенцијалима овог краја и проналажење одговарајућег партнера за сарадњу.

Према речима представника Регионалне привредне коморе Ниш, идеја о упознавању немачких привредника са потенцијалима Јужне Србије има за циљ да се овај крај представи као изузетно повољан регион за сарадњу, обзиром на субвенције које за улагање у овај крај обезбеђује држава и локална самоуправа.

Представник Општине Куршумлија Небојша Јовић представио је ову општину која свој развој базира на развоју туризма и експлотацији вода.

- Немачка је одувек била велики привредни партнер наше општине. Дрвна и конфекцијска индустрија су већину своје производње пласирали баш на тржиште ове земље, али као и многи и ми смо платили цену неуспешне приватизације, рекао је Јовић.

Коментара: 0


#   Прокупље   Куршумлија   субвенције   Топлица   Љубиша Благотић   локална самоуправа   Милица Ерић   Братислав Јовановић   Небојша Јовић
@


 


[ Додај коментар ]