Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишу одржана трибина четири странке "Не капитулацији! Не ултиматуму!", против потписивања француско-немачког споразума

rssBookmark and Share

Ниш 21.02.2023. З.С. Јужна Србија Инфо

Синоћ је у Нишу у сали Симфонијског оркестра одржана трибина против потписивања, како кажу такозваног француско-немачког споразума за Косово и Метохију. На трибини су уествовали представници четири парламентарне странке, Српског покрета Двери, Српске странке Заветници, Нове Демократске странке Србије и Покрета обнове Краљевине Србије.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Сви говорници на синоћ одржаној трибини под називом "Не капитулацији! Не ултигатуму!" сагласни су, да би потписивање такозваног француско-немачког споразума за Косово и Метохију значило сецесију наше јужне покрајине и стварање велике Албаније.

Милош Јовановић, лидер Новог ДСС-а је казао, "да би последице неодбијања да потпишемо тај споразум било стварање велике Албаније, сецесије Косова и Метохије, удар на Републику Српску, понижење нашег народа, као и поништавање наше историје", рекао је Јовановић и додао да то не сме да се дозволи.

Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, рекао је да је Косово и Метохија саставни део државе Србије по домаћем праву и Уставу, као и по међународном праву и резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација и да о томе нема преговара..

„Неопходно је широко политичко јединство како би одбили западне ултиматуме. међу којима је и увођење санкција Русији“, казао је Обрадовић и истакао, да је апсолутно неприхватљиво хапшење људи који се противе потписивању француско-немачког споразума и позвао на пуштање на слободу свих учесника протеста организованог на Сретење.

„То је основно демократско право да се изјаснимо о нечему што је апсолутно на штету наших националних и државних интереса“,додао је Обрадовић.

Обрадовић каже да оптужбе, да иза протеста можда стоји Русија оценио је као некоректне и неприхватљиве према нашем историјском савезнику.

Народни посланик Српске странке Заветници Драган Николић истакао је да би сутрадан након што би Србија потписала француско-немачки споразум и признала Косово, била створена велика Албанија.

"Њима апсолутно неће бити потребна столица у Уједињеним нацијама јер ће је имати преко велике Албаније“, истакао Николић.

„Сваки позив који наше власти добију они то и прихвате. Прихвате оквирни план за даље разговоре. Када уђете једном и признате неки оквир, а оквир је скоро међусобно признање Косова и Метохије и Србије, то значи да повратка нема“, нагласио је Николић.

Николић каже, да ће четири државотворне парламентарне политичке странке организовати широм Србије низ трибина како би „раздвојили лаж од истине и указали на превару“.

На трибини је учествовао и аналитичар Драгомир Анђелковић.

Учесници трибине "Не капитулацији! Не ултиматуму!" истичу да је на делу невероватна медијска кампања и манипулација, тако да грађани не могу да чују ни једну другу страну.

 


#   Ниш   ДС   Двери   Бошко Обрадовић   Заветници   Милош Јовановић   Двери-ПОКС   Нови ДСС
@demokrate @SPDveri @zavetnici @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима