Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Двери ПОКС у Нишу задовљни бројем освојених гласова

rssBookmark and Share

Ниш 05.04.2022. Јужна Србија Инфо

Како пише у делу саопштења, Двери су освојиле дупло више гласова од предизборних процена.

Двери ПОКС у Нишу задовљни бројем освојених гласова

Саопштење преносимо у целости

Док Нишлије чекају да се огласи Градска изборна комисија која још увек није објавила коначне резултате избора одржаних у недељу 3.априла, према подацима Изборног штаба Двери Ниш који је изборног дана пратио податке са 176 бирачких места у Граду утврђено је да је излазност у Нишу била 60,1%, да је парламентарна листа Српске напредне странке добила најмање гласова за последњих десет година од када је на власти у Нишу, и то 36,4% (2020.год. имали су 58%). Патриотски блок за обнову краљевине Србије чији су носиоци Двери и ПОКС у Нишу је освојио 5,01% гласова а за кандидата за председника Републике Бошка Обрадовића гласало је 5,4% Нишлија. Парламентарна листа Социјалистичке партије Србије освојила је у Нишу чак 16% гласова, а исто толико и коалиција Уједињени за победу Србије , док су Суверенисти у Нишу освојили 3,2% гласова, Заветници 4,2%, коалиција НАДА 6,2%, листа Ајмо људи 2,1%, а испод цензуса је листа Српске радикалне странке са 2,1% гласова

Током изборне кампање сва истраживања и агенције су потценили Двери и Патриотски блок, тако да Двери у коалицији са ПОКС-ом ни у једном мерењу јавног мнења нису прелазиле цензус, па је према Ипсос и Фактор плус агенцијама Двери су биле на 2,2 односно 2,4одсто , док су друге агенције процењивале да су Двери и Патриотски блок близу цензуса са шансама да га пређу. Насупрот томе што су их сви потценили пре избора Двери-ПОКС и Патриотски блок су демантовале сва истраживања и према информацијама из Републичке изборне комисије освојили су 3,9одсто гласова , док су резултати у Нишу виши и износе 5 одсто гласова Нишлија, док је кандидат Бошко Обрадовић на многим бирачким местима у Нишу био трећи иза кандидатаа СНС-а и СПС-а.

Током изборног дана пријављене су од стране представника Двери неправилности на неколико бирачких места , на неке од њих су тимови Двери реаговали на самим бирачким местима, попут оног на бирачком месту 23 Медијана где је потпредседница Двери проф. Тамара Миленковић Керковић спречила злоупотребе тајности гласања, коришђење мобилних телефона на гласачком месту и седење иза паравана представника власти, и пријављене су полицији и ODIHR-у и CRTA. Гласање је поништено према незваничним подацима на неколико места у Нишкој Бањи и на Панталеју. Упркос свим покушајима представника режима да и на дан гласања врше притисак на бираче, путем дуплих спискова, узнемиравањем грађана и дежурањем испред гласачких места, избори су у Нишу протекли мирно и без насиља, захваљујући великом броју чланова бирачких одбора , као и представницима у ГИК који су хероји изборног дана.

Лош резултат СНС у Нишу свакако је последица катастрофалног рада нишке локалне власти на челу са градоначелницом Сотировски, и очито је да су разочарани гласачи СНС-а гласали за листу СПС, а то доказује и диспропорција између гласова за парламентарну и листу СНС-а за кандидата за председника Републике.

Одлични резултати Двери и Патриотског блока на изборима у Нишу свакако су резултат и истрајног и препознатљивог опозиционог рада градске организације Двери Ниш која већ годину и по дана тражи локалне изборе у Нишу и смену постављене градоначелнице Сотировски кија је са нестручним тимом људи око себе одговорна за катастрофално стање Ниша, дуплирано сиромаштво Нишлија и колапс у јавним предузећима и институцијама локалне власти. Двери Ниш и Патриотски блок охрабрене овим резулататима очекују превремено расписивање локалних избора у Нишу.


#   Ниш   Двери   Бошко Обрадовић   Заветници   Тамара Керковић   избори 2022   Двери-ПОКС
@SPDveri @zavetnici @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима