Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Власт у Бујановцу мора да се промени”

rssBookmark and Share

Бујановац 23.09.2012. Autor: Ljilja Stojanović

Председник Окружног одбора СНС за Пчињски округ Драган Николић изјавио је “власт у Бујановцу дефинитивно мора да се промени”..

“Власт у Бујановцу мора да се промени”

Он је додао да су преговори о промени локалне коалиције у Бујановцу у току и да ће у власти морати да буду “странке које су учествовале на републичким изборима” .

“У току су преговори, врло озбилњи И на врло високом нивоу”, рекао је Николић.

Он је рекао да у преговорима о новој власти са српске стране учествују СНС, СПС и УРС али не и Група грађана Стојанча Арсић.

На питање да ли је тачно да су СПС И УРС одбили да промене коалицију зато што би српска заједница добила мање у будућој колицији у односу на оно што има у актуелној коалицији Николић је рекао да “није тачно” И додао да “то неки не слушају директиве својих шефова,солирају, глуме неке величине И праве се да су они паметнији од својих шефова и не слушају централе својих странак”.

Он каже да “није тачно” да би у будућој коалицији место директора Дома здравља било препустено албанским странкама и да “неко лични интерес ставља изнад општег”.

Наши извори у СПС И УРС кажу да је главни разлог зашто не пристају на промену коалиције управо препуштање Дома здравља потенцијалним

коалиционим партнерима из албанских странака.

Николић је рекао да ће Срби у коалицији са Партијом демократског деловања (ПДД) на чијем је челу у Буановцу Шаип Камбери, Покретом за

демократски прогрес (ПДП) Јонуза Муслијуа И Демократске уније Албанаца (ДУА) “добити далеко више него што су имали до сада И испод тога нећемо пристати”.

Он је додао да ће српске странке добити место помоћника председника општине И директора још једног јавног предузећа .

На питање да ли Срби, заузврат, нешто морају да дају, Николић није директно одговорио већ је додао да су “преговори још у току “ али да он “неће

никако пристати да Срби добију мање”

“Без обзира на то ко буде директор Дома здравља, Србин или Албанац, он ће морати да служа налоге коалиције И да тако ради. Ако неко мисли да

ће бити другачије , грдно се вара”, рекао је Николић.

Он је додао да је “основа свега да ми хоћемо са странкама које су учествовале на републичким изборима, да правимо коалицију. Нећемо са некима који не признају државу Србију и чак ометале парламентарне И председничке изборе” .

“Ако је логика тих људи да буду са таквим странкама, ја немам ништа против”, рекао је Николић.

“То можете да питате И Албанце да ћемо ми у овој коалицији добити више”, рекао је Николић.

Преговори о новој коалицији у петак увече у Врању , у просторијама СПС , нису успели јер СПС И УРС из Бујановца нису пристали на понудјене

услове док је представник Групе градјана Стојачна Арсић замољен да напусти састанак јер је одмагх рекао да је против тога да директор Дома здравља више не буде из српске заједнице.

Преговори око промене локалне коалиције у Бујановцу су “део шире приче”, каже Николић.

Ови преговори се повезују И са причом око прављења новог Координационог тела у коме, како каже Николић “неће бити људи којима је само стало да спавају у Врањској бањи, примају дневнице И новац за одвојени живот И праве позориште од Координационог тела а у суштини ништа нису радили”.

“Они нека иду код Небојше Човића и оних који су их ту довели”, рекао је Николић И додао да ће се он залагати за исти принцип И када су у питању они који су запослени у Координационом телу у канцеларијама у Београду.

“У Координационом телу раде људи који ни на карти не знају да покажу где је Бујановац а примају плате на име Бујановца”, рекао је Николић.


#   Бујановац   позориште   група грађана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима