Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Војска неће тражити да мајка погинулог војника врати одштету?

rssBookmark and Share

08.12.2012. Autor: Telegraf

-Министар одбране је већ тражио да му се достави сва документација, тако да се може очекивати да ће се Војска и у овом случају понашати достојанствено - каже извор из Министарства одбране.

Војска неће тражити да мајка погинулог војника врати одштету?
Војска Србије ће повући жалбу на пресуду Апелационог суда у Нишу, којом је породици погинулог војника Драгана Костића исплаћена одштета у вредности од милион динара, сазнаје Телеграф.рс!

Због жалбе Војске, мајка погинулог војника дужна је да одштету врати, јер није њен законски наследник. Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић није могао да потврди за наш портал да ће се Војска Србије повући из “случаја Костић”, али, како сазнајемо, о томе се и те како размишља.

-Чим се врати са службеног пута у Америци, Вучић ће се одмах позабавити овим случајем. Већ је тражио да му се достави сва документација, тако да се може очекивати да ће се Војска и у овом случају понашати достојанствено – каже наш извор из Министарства одбране.

Подсетимо, Војска Србије жалила се на пресуду Апелационог суда у Нишу, којом је породици Костић, због неразјашнејних околности у којима је 2004. године у лесковачкој касарни “Јабланица” погинуо војник Драган Костић, исплаћено 800.000 динара за претрпљене душевне болове (на шта је обрачуната затезна камата) и 112.666 динара на име судских трошкова.

По овој жалби пресудио је Први основни суд, који је мајци Анђи Костић, због тога што није правни наследник одштете јер је њен супруг погинуо у саобраћајној несрећи, наложио да новац од одштете врати.


#   Александар Вучић   војска   Основни суд   Војска Србије
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима