Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ВРАТИТЕ НОВАЦ: Примали за трећину више мимо закона

rssBookmark and Share

04.08.2015. В.Торовић, Блиц

Градоначелник Зоран Перишић и још 18 функционера у Скупштини града Ниша незаконито су три године примали 30 одсто веће плате, тј. функционерски додатак.

Фото: К.Каменов
Фото: К.Каменов

Они су оштетили буџет за више од десет милиона динара, па грађани Ниша траже да сви врате сваки динар који су примили на име функционерског додатка.

Административни одбор Скупштине града одлучио је да прихвати налаз Републичке управне инспекције у којем је утврђено да је градским функционерима незаконито увећана зарада.

- Републичка инспекција је наложила да се укине одлука од 13. септембра 2012. године по којој је функционерима на сталном раду увећана зарада за 30 одсто супротно Закону о платама. У те функционере, поред осталих, спадају градоначелник, заменик градоначелника, председници сталних радних тела Скупштине града - објашњава председник тог одбора Предраг Јеленковић.

Међутим, заменик градоначелника Љубивоје Славковић, коме је такође укинут функционерски додатак, тврди да је ово политичка одлука.

- Шест година је тај правилник на снази. Ово је понижавање функционера - напомиње Славковић.

Координаторка Локалног антикорупцијског форума Валентина Крстић захтева од тих функционера да хитно та средства врате у буџет.

Градоначелник Зоран Перишић каже да ни на који начин није утицао на то да Административни одбор усвоји одлуку. - Таква одлука је важила од 2008. године, тако да су и функционери из претходног сазива примали функционерски додатак. - каже он.
 
Гроздановић вратио 132.989 динара
Милош Гроздановић, председник Корисничког савета јавних служби Скупштине Ниша и један од оних који је примао 30 одсто већу плату, уплатио је 132.989 динара у градски буџет.
- Ово је моја лична одлука, нема никакве веза са покретом „Нишка прича“. Нисам знао да незаконито примам додатак. Осећао сам да је то моја обавеза и као правника и као човека - рекао је Гроздановић.
 


#   Љубивоје Славковић   функционери   Зоран Перишић   Предраг Јеленковић   Валентина Крстић   Нишка прича   Административни одбор   Милош Гроздановић   додатак   функционерски додатак
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима