Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин: Муслиу позива на трећи балкански рат

rssBookmark and Share

Бујановац 21.04.2017 Јужна Србија Инфо

Александар Вулин изјавио је данас да председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу изјавом да Прешево, Бујановац и Медвеђа треба да се припоје Косову и Албанији, позива на трећи балкански рат и рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије, као и на отцепљење дела територије Србије.

Вулин: Муслиу позива на трећи балкански рат

Вулин је, након обиласка просторија Црвеног крста у Бујановцу, рекао да изјаву Муслиуа треба да коментаришу надлежни државни органи и да би он за њу морао да одговара.

Ово није нека политичка изјава, нити лични став, већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије, поновио је министар. 

Он је оценио да је ова изјава наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, а то је позив на трећи балкански рат за стварање такозване "Велике Албаније".

Вулин је упутио позив Европској унији и НАТО да реагују и казне Едија Раму и оне који покушавају да изазову балкански рат.

Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се такозвана "Велика Албанија" протеже и на Македонију, Грчку и Црну Гору. 

Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију, нагласио је министар и додао да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.

Србија треба да буде војно, економски и политички јака и стабилна, с обзиром на то да само таква може да сачува мир, истакао је Вулин.

Такође, он је затражио и од Националног савета Албанаца да се изјасни о томе да ли је то њихов став или само изјава једног човека, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Коментара: 1


#   Бујановац   Александар Вулин   Албанци   Јонуз Муслиу   Еди Рама
@VulinAleksandar @▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Slavko Jakovljevic, 02.05.2017:
  IZDAJNICI NA DELU!
  Vojska unistena policija slaba a Srbiju cerupaju kao hijene. Srpski izdajnici samo blese i gledaju sta se desava i nista ne preduzimaju ni vezi Kosova ni u vezi Sandzaka.
  A obmanuti narod im pokloni poverenje. Ko malo vidi vidi da je neko upropastio Srbiju. Sve je jos skriveno od Srba. Strahovlada, anarhija i diktatura i lazi su na sceni.
  Lopovi nigde nisu resili nijedan problem! Sud ne sudiiii.
  P:SAJDZO 2017.


[ Додај коментар ]