Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За директоре комуналних предузећа изабрани само партијски људи

rssBookmark and Share

08.10.2013. Autor: Toma.T.

Упркос заклињању у департизацију, за директоре комуналних предузећа у овом граду изабрани само партијски подобни кадрови, независно од испуњења конкурсних услова

За директоре комуналних предузећа изабрани само партијски људи

После три месеца ишчекивања у Нишу је завршен избор директора комуналних предузећа и јавих градских установа. Подсећамо, за 14 директорских фотеља у комуналним фирмама било је 168 пријава 81 кандидата, од којих су се двојица пријавила на све конкурсе.

Пре одлуке о избору највише се говорило о садржају молби приложених уз неопходну документацију. Објашњавајући своје организационе способности, један од кандидата је написао да је у пролеће 2012. оборио рекорд, јер је током кампање за мајске изборе за само једну ноћ залепио више од 2.000 плаката политичке странке чији је члан.

Пошто је током лета градска комисија најпре прегледала пријаве и обавила разговор са онима који су ушли у „ужи избор“, почетком септембра сачињен је предлог Скупштини града, која је прошле седмице обавила избор.

У девет, од укупно 14 директорских фотеља остали су још прошле године именовани у в. д. звања партијски кадрови СНС-а, СПС-а и УРС-а. На последњој седници скупштине само је потврђено њихово прошлогодишње именовање за в. д. директора по коалиционом договору политичких партнера у нишкој градској власти. Осталих пет, речено је (изненада) у седиштима њихових странака пред заседање градског парламента, нису задовољили својим организационим способностима и радним ангажовањем у претходних годину дана!?! Без обзира што је само неколико недеља пре тога бар за тројицу од петорице „замењених“ в. д. директора речено да су одлично радили и постигли изузетне пословне резултате!?!

А када је, најзад, донета одлука о избору, почело је да се открива ко су нови директори, и како су изабрани, што последњих дана изазива подсмех грађана. Највише због држања позиција у комуналним фирмама и погаженог обећања „да неће бити избора партијских и страначких кадрова, већ стручних и способних људи“. Тако је у Топлани, где се и очекивала смена досадашњег в. д. директора Милутина Илића, јер се против њега води кривични поступак због претњи новинарима, за новог руководиоца изабран Слободан Максимовић службеник градске управе и високо позиционирани члан једне од странака на власти. Максимовић је изабран јер за директора Топлане „није прошао“ Дејан Андрејевић, од лета прошле године шеф кабинета нишког градоначелника. Како је образложено, Андрејевић није испуњавао основни услов конкурса у Топлани – три године искуства на руководећим местима, јер је факултетску диплому стекао тек октобра прошле године.

Објављивање информације када је дипломирао отворило је питање како је Андрејевић уопште могао прошле године у августу да буде постављен за шефа кабинета градоначелника, где је такође обавезно факултетско образовање и искуство!?!

Но, то није и најчудније. Дејан Андрејевић је ипак изабран за директора. Иста комисија која је одбацила његову пријаву за директора Топлане, предложила га је за директора ЈКП за водовод и канализацију „Наисус“!?! И изабран је јер у конкурсу за руководиоца водовода није тражено радно искуство!?!

Чудан је и за многе необјашњив био избор и у градским установама, не само у комуналним фирмама. Конкретно, у Галерији савремене уметности странка којој је припало то руководеће место, „у минут до 12“ променила је предлог кандидата за директора. На сталну функцију изабран је досадашњи в. д. директора Милић Петровић, који има чак 72 године, а 1998. године правоснажно је осуђен за несавестан рад у служби као директор те исте галерије!?!


#   образовање   Слободан Максимовић   Дејан Андрејевић   политичке странке   кривични поступак   Милић Петровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима