Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Закључен бирачки списак за предстојеће локалне изборе у Нишу - право гласа има 226.266 бирача, две хиљаде мање него на праламентарним

rssBookmark and Share

Ниш 19.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Градска изборна комисија обавештава јавност да је Министарство за државну и локалну самоуправу донело Решење о закључењу бирачког списка и утврђењу укупног броја бирача за предстојеће локалне изборе у Нишу.

Илустрација
Илустрација

Према овом решењу, право гласа има 226.266 бирача, што представља смањење у односу на број бирача са парламентарних избора одржаних у децембру прошле године, када је право гласа имало 228.502 бирача.

Након закључења бирачког списка, све промене у бирачком статусу могу се извршити искључиво на лични захтев грађана. Грађани који желе да измене свој бирачки статус могу то учинити најкасније до 29. маја 2024. године. За подношење захтева, грађани се могу обратити Министарству за државну и локалну самоуправу или Градској управи за органе Града и грађанска стања, која се налази у улици Николе Пашића 24, канцеларија 41. Радно време управе је сваког радног дана од 7:30 до 15:30 сати.

Такође, Градска изборна комисија Ниша ће вршити пријем решења Министарства на основу којих се врше промене у бирачком списку, а крајњи рок за пријем решења је 30. мај 2024. године до 24:00.

Овај процес осигурава ажурирање бирачког списка и омогућава свим грађанима да остваре своје бирачко право на предстојећим локалним изборима у Нишу.


#   Ниш   ГИК   локални избори 2024
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима