Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прекинута Вербићева прес конференција због питања о докторатима

rssBookmark and Share

Лесковац 12.06.2014.

Сарадници министра просвете, науке и технолошког развоја, Срђана Вербића, прекинули су данас конференцију за новинаре у Лесковцу, због питања о докторатима познатих личности.

Прекинута Вербићева прес конференција због питања о докторатима

Шеф кабинета министра просвете Немања Ђорђевић рекао је том приликом да се новинари нису држали договорене теме о малој матури, те да он "може да прекине прес конференцију зато што је шеф кабинета".

"Ја сам крив, мене мрзите", рекао је Ђорђевић новинарима.

Новинари су прекидани при покушају да сазнају мишљење министра просвете о докторату министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића на Универзитету Мегатренд и акредитацијама вискошколских установа, а на питање да ли ће се придружити петицији својих колега за преиспитивање доктората власника Мегатренда Миће Јовановића, министар је рекао да то није посао министарства.

"Чему нам служе комисије за акредитацију, чему служе универзитети, сенати, ректорати, шта се тамо дешава? Свако треба да ради оно што му је посао. Посао министарства је да системски решава ствари.

Уколико систем предвиђа да се реагује у одређеној ситуацији, уколико надлежно министарство у одређеној ситуацији реагује - реаговаћемо", изјавио је Вербић.

Министар је претходно на затвореном састанку са директорима школа у Јабланичком и Пчињском округу разговарао о спровођењу мале матуре.

"Очекујемо да прође без проблема. Све је спремно. Заједнички је утисак да желимо да завршни испит постане један нормални, саставни део школовања. То ће се видети онога тренутка када нам више не буду биле потребне полицијске марице да развозе тестове", казао је Вербић.

Небојша Стефановић је прошле године докторирао на Мегатренд универзитету, а за делове тог докторта тројица научника из Србије који раде на високошколским установама у Великој Британији, тврде да су плагијати. Након тих тврдњи научника, објављених на сајту Пешчаника, тај портал је изложен мрежним нападима.

 


#   Лесковац   Небојша Стефановић   Срђан Вербић   Немања Ђорђевић
@nesastefanovic @sverbic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима