Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријава такмичара за "Хакатон" такмичење у програмирању до 1. новембра

rssBookmark and Share

Ниш 26.10.2018. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Студентски Иновациони центар Електронског факултета у Нишу (СИЦЕФ) позива све заинтересоване студенте да се пријаве за Хакатон – двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању. Рок за подношење пријава траје до 1. новембра.

Пријава такмичара за "Хакатон" такмичење у програмирању до 1. новембра

Пети заредом Хакатон биће одржан од 9. до 11. новембра на Електронском факултету у Нишу.

Такмичари се пријављују преко апликације која је објављена на сајту Хакатона, месец дана пре такмичења.

“У питању је двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању, у коме учествује осам тимова од по четири члана. Такмичари се пријављују преко апликације која је објављена на сајту Хакатона. Једини услов је да такмичари буду студенти. Потребно је да пријаве задовоље критеријуме жирија, након чега ће кандидатима бити јављено да ли су изабрани да се такмиче на петом по реду Хакатону. Добродошли су и такмичари из иностранства којима ће смештај бити обезбеђен”, истичу организатори такмичења.

Тема Хакатон-а биће позната непосредно пред сам почетак такмичења, док су се као теме претходних година нашле апликације за помоћ избеглицама и побољшање услова студирања.

“Задатак сваког  тима је да осмисли апликацију у лично изабраној технологији, која одговара задатој теми и представи је стручном жирију. Жири чине професори Електронског факултета и представници спонзора, а за прва три пласирана тима су обезбеђене вредне награде”, додају организатори.

На Хакатону такмичарима је поред преко потребног интернета и додатних монитара, обезбеђена храна током целог трајања такмичења, као и Соба за забаву како би се такмичари одморили и добили нове идеје.


#   Ниш   Електронски факултет   такмичење   програмери   Студентски иновациони центар Електронског факултет
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима