Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Припадници Горске службе и Војске Србије спасили параглајдеристу на Ртњу

rssBookmark and Share

Сокобања 24.08.2020. Јужна Србија Инфо

Екипа дежурне службе трагања и спасавања Ратног ваздухопловства Војске Србије током недеље поподне била је ангажована на спасавању повређеног параглајдеристе.

Војска Србије
Војска Србије

Уз учешће Горске службе, успешно је завршена акција спасавања повређеног параглајдеристе који се јуче око поднева срушио на планини Ртањ.

Екипе Горске служе спасавања из Бољевца и Ниша после потраге су успели да пронађу и пренесу тешко повређеног спортисту до хеликоптера Војске Србије.

Евакуација је трајала више од два сата, по неприступачном терену.

Екипе Горске служе спасавања после потраге успели да пронађу и пренесу тешко повређеног спортисту до хеликоптера

Фото: РТС

У акцији спасавања ангажован је хеликоптер Ми-17, са дежурним тимом у коме је поред пилота и техничара било и медицинско особље. Заједно са дежурним тимом полетела су и три припадника Горске службе спасавања. 
 
Хеликоптер је полетео са војног аеродрома "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу, где је и слетео са повређеним параглајдеристом у 19.33 минута. 

Параглајдеристу са вишеструким повредам, је након слетања на нишки војни аеродром екипа хитне помоћи Клиничког центра Ниш превезла у ову медицинску установу ради даљег здравственог збрињавања. 


#   Сокобања   Клинички центар Ниш   Ртањ   Бољевац   аеродром   спасавање   параглајдинг   горска служба   Војска Србије   војни аеродром
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима