Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pripadnici Gorske službe i Vojske Srbije spasili paraglajderistu na Rtnju

rssBookmark and Share

Sokobanja 24.08.2020. Južna Srbija Info

Ekipa dežurne službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije tokom nedelje popodne bila je angažovana na spasavanju povređenog paraglajderiste.

Vojska Srbije
Vojska Srbije

Uz učešće Gorske službe, uspešno je završena akcija spasavanja povređenog paraglajderiste koji se juče oko podneva srušio na planini Rtanj.

Ekipe Gorske služe spasavanja iz Boljevca i Niša posle potrage su uspeli da pronađu i prenesu teško povređenog sportistu do helikoptera Vojske Srbije.

Evakuacija je trajala više od dva sata, po nepristupačnom terenu.

Ekipe Gorske služe spasavanja posle potrage uspeli da pronađu i prenesu teško povređenog sportistu do helikoptera

Foto: RTS

U akciji spasavanja angažovan je helikopter Mi-17, sa dežurnim timom u kome je pored pilota i tehničara bilo i medicinsko osoblje. Zajedno sa dežurnim timom poletela su i tri pripadnika Gorske službe spasavanja. 
 
Helikopter je poleteo sa vojnog aerodroma "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, gde je i sleteo sa povređenim paraglajderistom u 19.33 minuta. 

Paraglajderistu sa višestrukim povredam, je nakon sletanja na niški vojni aerodrom ekipa hitne pomoći Kliničkog centra Niš prevezla u ovu medicinsku ustanovu radi daljeg zdravstvenog zbrinjavanja. 


#   Sokobanja   Klinički centar Niš   Rtanj   Boljevac   aerodrom   spasavanje   paraglajding   gorska služba   Vojska Srbije   vojni aerodrom
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima