Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прокупље и званично постало град

rssBookmark and Share

Прокупље 20.06.2018. Јужна Србија Инфо

Статус града, општина Прокупље добила је изгласавањем у Скупштини Србије новог Закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије.

Фото: prokuplje.org.rs
Фото: prokuplje.org.rs

За овај Закон гласало је 136 посланика Народне Скупштине Републике Србије у једанаестом сазиву на њеном седмом ванредном заседању 20. јуна 2018. године а иницијативу је покренуо народни посланик из Прокупља др Дарко Лакетић.

У сусрет стицању статуса града актуелна власт упорно је радила и домаћински располагала буџетским средствима, при чему је ослободила општину огромних дуговања наслеђених од раније и на стотине милиона динара инвестирала у развој инфраструктуре.

Са статусом града Прокупље добија много, од повећања трансферних средстава са републичког нивоа до значајно повољније позиције при конкурисању, квалитетним пројектима, за средства код домаћих и међународних фондова.

Циљ је да Прокупље на сваком кораку напредује, да из дана у дан постаје град у правом смислу те речи и да овакав ниво самоуправе, као бољи сервис грађана што више олакша њихов свакодневни живот.

 


#   Прокупље   Дарко Лакетић   град   статус   Скупштина Србије   Закон о територијалној организацији
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима