Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokuplje i zvanično postalo grad

rssBookmark and Share

Prokuplje 20.06.2018. Južna Srbija Info

Status grada, opština Prokuplje dobila je izglasavanjem u Skupštini Srbije novog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije.

Foto: prokuplje.org.rs
Foto: prokuplje.org.rs

Za ovaj Zakon glasalo je 136 poslanika Narodne Skupštine Republike Srbije u jedanaestom sazivu na njenom sedmom vanrednom zasedanju 20. juna 2018. godine a inicijativu je pokrenuo narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.

U susret sticanju statusa grada aktuelna vlast uporno je radila i domaćinski raspolagala budžetskim sredstvima, pri čemu je oslobodila opštinu ogromnih dugovanja nasleđenih od ranije i na stotine miliona dinara investirala u razvoj infrastrukture.

Sa statusom grada Prokuplje dobija mnogo, od povećanja transfernih sredstava sa republičkog nivoa do značajno povoljnije pozicije pri konkurisanju, kvalitetnim projektima, za sredstva kod domaćih i međunarodnih fondova.

Cilj je da Prokuplje na svakom koraku napreduje, da iz dana u dan postaje grad u pravom smislu te reči i da ovakav nivo samouprave, kao bolji servis građana što više olakša njihov svakodnevni život.

 

Komentara: 0


#   Prokuplje   grad  status  Skupština Srbije  Zakon o teritorijalnoj organizaciji
@


 


[ Dodaj komentar ]