Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прва фаза: Уклоњена једна цистерна са амонијаком

rssBookmark and Share

Ниш 26.01.2019. Јужна Србија Инфо

Прва фаза операције уклањања преврнутих цистерни са амонијаком са пруге Ниш-Зајечар, недалеко од Јасеновика успешно је завршена. Прва од две цистерне је током јучерашњег дана безбедно подигнута на колосек, а јутрос и одвезена на сигурно, и одмах након тога су почеле припреме за подизање друге вагон цистерне.

Прва фаза: Уклоњена једна цистерна са амонијаком

Највећи део јуче евакуисаних становника села Јасеновик синоћ се вратио у своје домове.

У Геронтолошком центру се и даље налази пет непокретних особа из овог села, и њихов транспорт до куће и поновна евакуација представљала непотребан ризик.

Све евакуисане домаће животиње и даље се налазе на сиурном и под сталном су контролом и бригом надлежних ветеринарских служби.

Командант Градског штаба за ванредне ситуације  Дарко Булатовић у сталној је комуникацији са представницима Инфраструктуре железнице Србије, Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије и свим другим службама укљученим у операцију, и одмах по добијању информације о завршеним припремама и стварању свих законом прописаних услова за наставак операције безбедног уклањања и другог преврнутог вагона цистерне, заказаће седницу Штаба на којој ће бити одлучено о даљим корацима и поступцима.


#   Ниш   Железнице Србије   Дарко Булатовић   воз   цистерне   домаће животиње   Јасеновик   амонијак
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима