Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prva faza: Uklonjena jedna cisterna sa amonijakom

rssBookmark and Share

Niš 26.01.2019. Južna Srbija Info

Prva faza operacije uklanjanja prevrnutih cisterni sa amonijakom sa pruge Niš-Zaječar, nedaleko od Jasenovika uspešno je završena. Prva od dve cisterne je tokom jučerašnjeg dana bezbedno podignuta na kolosek, a jutros i odvezena na sigurno, i odmah nakon toga su počele pripreme za podizanje druge vagon cisterne.

Prva faza: Uklonjena jedna cisterna sa amonijakom

Najveći deo juče evakuisanih stanovnika sela Jasenovik sinoć se vratio u svoje domove.

U Gerontološkom centru se i dalje nalazi pet nepokretnih osoba iz ovog sela, i njihov transport do kuće i ponovna evakuacija predstavljala nepotreban rizik.

Sve evakuisane domaće životinje i dalje se nalaze na siurnom i pod stalnom su kontrolom i brigom nadležnih veterinarskih službi.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije  Darko Bulatović u stalnoj je komunikaciji sa predstavnicima Infrastrukture železnice Srbije, Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije i svim drugim službama uključenim u operaciju, i odmah po dobijanju informacije o završenim pripremama i stvaranju svih zakonom propisanih uslova za nastavak operacije bezbednog uklanjanja i drugog prevrnutog vagona cisterne, zakazaće sednicu Štaba na kojoj će biti odlučeno o daljim koracima i postupcima.


#   Niš   Železnice Srbije   Darko Bulatović   voz   cisterne   domaće životinje   Jasenovik   amonijak
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima