Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Путарина: Од данас са српским тагом (ЕНП) и у Северној Македонији

rssBookmark and Share

Прешево 01.07.2023. Маја Воденичарски Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Брже и јефтинија путарина кроз Македонију за наше сународнике који имају ЕНП уређај кренуо је данас, исти таг уређај важи за путовања кроз Северну Македонију и Србију, пише “Блиц Бизнис”.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Возачи притом добијају два бенефита – наплатну рампу пролазиће брже, али и јефтиније, пише Blic Biznis.

Како су потврдили Блицу у ЈП “Путеви Србије”, систем заједничке електронске наплате успешно је прошао све тестове, спреман је за коришћење и стартује сутра. То практично значи да сви који својим аутом путују на море у Грчку могу да користе брзу траку кроз Северну Македнију, односно да са српским тагом за наплату путарине, кроз суседну државу пролазе скоро без заустављања.


Путарина је на овај начин и јефтинија шест одсто у односу на регуларно плаћање с обзиром на то да је путарина скоро поскупела за 14 одсто, а за возаче који користе таг уређај 8 одсто.

“Сада ће бити много брже и кроз Македонију и кроз Србију, али и јефтиније. Таг уређај је могуће купити на многим местима, и на пумпама, и у Пошти. Кошта 2.022 динара”, рекао Блицу Зоран Дробњак, в.д. ЈП Путева Србије.


#   Путеви Србије   Прешево   путарина   Зоран Дробњак   Република Северна Македонија   ЕНП   електронска наплата   ЕНП путарина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима