Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радост игре и знања у новом "Сензорном парку" у Специјалној школи "Бубањ"

rssBookmark and Share

19.10.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Од данас ће деца ометена у развоју у Специјалној школи са домом ученика „Бубањ” у Нишу, моћи да се рехабилитују уз стицање знања и игру. Изградња парка је коштала око два милиона динара, уз подршку Министарства просвете.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Двориште школе "Бубањ" било је данас мало да прими сву децу, родитеље, представнике Министарства просвете, Школске управе и представнике града Ниша.

Фото. Њ.П. Јужна Србија

"Парк је први овакве врсте на југоистоку Србије, можда и шире, а намењен је пре свега рехабилитиацији деце са сметњама у развоју, са кутком за звучну симулацију, аромотерапију, тактичку терапију, практично овде се налази све оно што може да пробуди развој једног детета", каже директор школе Снежана Чарапић.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Помоћник министра просвете Љубиша Антонијевић, каже да министарство са радошћу прихвата овкаве пројекте, где уз добар рад колега, може да се види брз напредак деце са сметњама у развоју.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

"Родитеље увек обрадује свака новина која је за добробит наше деце. Овде не би требало да се стане јер има много других практичних проблема, као што је превоз. Школа је доста удаљена и налази се на тешком терену за "специјалну децу", који изискује превоз до саме зграде, јер некада је веома тешко пратити децу градским превозом или пешке. Такође инсистирамо и на продуженом боравку за сва одељења. За све то је потребна иницијатива локалне самоуправе према ресорном министарству", рекао је Александар Аца Цветановић, председник Савета родитеља.

Познати нишки и српски кантаутор Оливер Катић, допринео је доброј атмосфери на отварању Парка.

Фото: Њ.П. Јужна Србија

Школу данас похађа 220 ученика свих узраста, од предшколског до средњег стручног образовања.

 


#   Јужна Србија регион   Палилула ГО   Љубиша Антонијевић   Министарство просвете   Оливер Катић   посебне потребе   деца са инвалидитетом   Бубањ Специјална школа   Снежана Чарапић   Сензорни парк
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима