Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рекордан број возила код Ниша

rssBookmark and Share

Алексинац 01.08.2015. РТС

На ауто-путу из смера од Београда саобраћај је појачан од раног јутра. На наплатној рампи "Наис" није било дужег задржавања од пет минута. Због превртања цистерне код Алексинца, неколико сати био је успорен саобраћај на том делу ауто-пута.

Рекордан број возила код Ниша

На наплатној рампи "Наис", из правца Београда, радило је током дана између осам и десет трака. У петак је овим путем прошло највише возила у једном дану од када постоји наплатна рампа код Ниша, чак 40.000 возила у оба правца.

"Истакнута је обавезна наплата путарине на три страна језика: енглеском, немачком и турском и обезбедили смо довољно ситног новца за враћање кусура", каже шеф наплатне рампе "Наис" Драган Милић.

На гужву и врућину возачи су навикли, али су били стпљиви и када је саобраћај код Алексинца био неколико сати успорен због цистерне која се преврнула.

"На граници смо чекали око два сата. Путујемо већ 20 сати", каже један од возача.

Било је и оних, попут Пољака Павлине и Шимона, који су повезали одмор и авантуру.

"Из Бугарске идемо мало возом, мало аутобусом. Сада бисмо колима до Гуче на фестивал", каже Шимон Марчијуг.

Међу онима који ових дана пролазе кроз Србију највише је турских држављана. Кажу да им је Србија на пола пута до крајњег одредишта.

Најчешће одмарају код Алексинца где се налази једна од највећих турских инвестиција у Србији, вредна готово 10 милиона евра.

У одморишту, у коме се запослило 40 Алексинчана, посла има даноноћно.

"Разговарао сам са турском амбасадом и рекли су ми – ето, нико неће да уложи нешто на ауто-путу, а 50 година пролазимо кроз Србију и ја сам решио да направим један објекат", каже турски инвеститор у Алексинцу Февзи Шилики.

Због појачаног саобраћаја, опрезна вожња неопходна је кроз Сићевачку клисуру, али и на јужном краку Коридора 10 због радова на ауто-путу. На појединим деоницама има сужења и преусмеравања на алтернативне правце.

Драгана Сотировски


#   Алексинац   саобраћај   Драгана Сотировски   ауто-пут   Наис   Драган Милић   Февзи Шиљик   наплатна рампа
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима