Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Реновиранана бивша касарна "Филип Кљајић" - од сада на истом месту Више јавно тужилаштво, Прекршајни, Привредни, Управни и Виши суд у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Данашњим свечаним отварањем реконструисаног и адаптираног објекта бивше касарне "Филип Кљајић" у Нишу, председник Владе Републике Србије Милош Вучевић присуствовао је стварању нових услова за правосудне органе.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

У овом објекту, који ће убудуће домаћину Вишем јавном тужилаштву, Прекршајном, Привредном, Управном и Вишем суду у Нишу, представља значајан корак напред ка ефикаснијем пружању правде.

Отварање овог објекта не само да обезбеђује боље радне услове за судије, тужиоце, заменике тужилаца и остале учеснике правосудног система, већ и приступ правди за грађане Ниша у правим условима. Вучевић истиче да је овај објекат симбол јачања државе и града, наглашавајући значај присутности државе у региону и потребу за праведним суђењем.

Министарка правде Маја Поповић наводи да је вредност реконструкције овог објекта 7,5 милиона евра, средства издвојена из буџета Србије. Планирано је проширење капацитета правосудних органа и у другим градовима, као део шире стратегије унапређења правосудног система.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Више јавно тужилаштво   Министарство правде   касарна Филип Кљајић   Милош Вучевић   Прекршајни суд
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима