Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Родитељима у Врању уручено 146 ауто-седишта за бебе

rssBookmark and Share

Врање 02.03.2024. Јужна Србија Инфо

У сали Скупштине града Врања је у петак одржана последња дистрибуција ауто седишта за бебе рођене у последњем кварталу 2023. године.

Родитељима у Врању уручено 146 ауто-седишта за бебе

Укупно је подељено 146 ауто седишта, што чини део шире иницијативе подршке родитељима и унапређењу безбедности у саобраћају. Ова дистрибуција представља завршетак акције која је спроведена у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а која је резултирала укупном дистрибуцијом од 630 ауто седишта за бебе рођене током прошле године.

Ауто седишта родитељима су уручили председница Скупштине града и председница Савета за безбедност саобраћаја на територији града Врања, Зорица Јовић, и заменик председника Савета, Саша Пешић. Председница Јовић је поздрављајући родитеље истакла значај ове акције, наглашавајући да је Град Врање постао први град у земљи по најбезбеднијем превозу беба и деце према званичној статистици републичке Агенције за безбедност саобраћаја.

Након уводног предавања о значају коришћења ауто седишта за бебе, које је одржао Никола Новковић из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, родитељи су имали прилику да присуствују краткој обуци о правилном коришћењу ауто седишта за бебе и децу, коју је водила сарадница Агенције, Маријана Јовановић.

Ова иницијатива представља важан корак ка унапређењу безбедности најмлађих у саобраћају, док показује ангажованост локалних институција и Агенције за безбедност саобраћаја у спровођењу превентивних мера и едукацији родитеља о правилној употреби ауто седишта.


#   Врање   бебе   Савет за безбедност саобраћаја   ауто-седишта
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима