Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Roditeljima u Vranju uručeno 146 auto-sedišta za bebe

rssBookmark and Share

Vranje 02.03.2024. Južna Srbija Info

U sali Skupštine grada Vranja je u petak održana poslednja distribucija auto sedišta za bebe rođene u poslednjem kvartalu 2023. godine.

Roditeljima u Vranju uručeno 146 auto-sedišta za bebe

Ukupno je podeljeno 146 auto sedišta, što čini deo šire inicijative podrške roditeljima i unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Ova distribucija predstavlja završetak akcije koja je sprovedena u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a koja je rezultirala ukupnom distribucijom od 630 auto sedišta za bebe rođene tokom prošle godine.

Auto sedišta roditeljima su uručili predsednica Skupštine grada i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović, i zamenik predsednika Saveta, Saša Pešić. Predsednica Jović je pozdravljajući roditelje istakla značaj ove akcije, naglašavajući da je Grad Vranje postao prvi grad u zemlji po najbezbednijem prevozu beba i dece prema zvaničnoj statistici republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

Nakon uvodnog predavanja o značaju korišćenja auto sedišta za bebe, koje je održao Nikola Novković iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, roditelji su imali priliku da prisustvuju kratkoj obuci o pravilnom korišćenju auto sedišta za bebe i decu, koju je vodila saradnica Agencije, Marijana Jovanović.

Ova inicijativa predstavlja važan korak ka unapređenju bezbednosti najmlađih u saobraćaju, dok pokazuje angažovanost lokalnih institucija i Agencije za bezbednost saobraćaja u sprovođenju preventivnih mera i edukaciji roditelja o pravilnoj upotrebi auto sedišta.


#   Vranje   bebe   Savet za bezbednost saobraćaja   auto-sedišta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima