Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Руски хеликоптер од данас у Нишу

rssBookmark and Share

07.08.2012. Izvor : Agencija TANJUG

Руски хеликоптер Камов К-32 који се користи за гашење пожара од данас ће бити смештен на нишком аеродрому, узимајући у обзир да постоји опасност од шумских пожара због великих температура.

Руски хеликоптер од данас у Нишу

"Хеликоптер К-32 носивости пет тона воде долетеће са шесточланом посадом и биће ангажован у случају потребе за гашење пожара не само у Србији, већ и у региону", казао је Заменик команданта нишког Градског штаба за ванредне ситуације проф. др Жарко Ранковић Танјугу.

О ангажовању летелице одлучиваће наш сектор за ванредне ситуације и представници руског Министарства за ванредне ситуације, напоменуо је Ранковић.

Он је казао да ћемо моћи да рачунамо још на две летелице, хеликоптер МИ-26 који може да понесе до 15 тона воде и авион "беријев 200" носивости од око 20 тона воде, а те летелице би долетеле по позиву и у случају пожара већег обима.

Ранковић је додао да је члановима српско-руског Регионалног хуманитарног центра и члановима посаде обезбеђено санитетско обезбеђење у Нишу и лечење у нишком Клиничком центру.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова Србије, руски хеликоптер ће бити на нишком аеродрому до 15. септембра, у складу са споразумом влада две земље о помоћи у ванредним ситуацијама.

Делегација руског Министарства за ванредне ситуације допутоваће данас у 13.40 на нишки аеродром "Констатин Велики", а дочекаће је заменик начелника Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Ђорђе Бабић.

Коментара: 0


#   аеродром   гашење пожара
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима