Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Сеча кнежева" у нишкој Бановини

rssBookmark and Share

Београд 28.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Завршена је седница Владе Србије у згради Универзитета у Нишу, популарној ,,Бановини''

"Сеча  кнежева" у нишкој Бановини

Отвореном делу седнице предходио је радни део, седнице Владе Србије,као и многе активности појединх министара, који као да су се "такмичили" ко ће показати што више предусретљивости према нишким привредницима! О овим посетама ,,Јужна Србија Инфо је већ извештавала у току данашњег дана.

Цео ''тим'' Владе Србије дошао је аутобусом у Ниш, а временске прилике нису биле  благонаклоне према министрима. Навикли на познату јужњачку гостољубивост и прећутно мирење са ситуацијом ''владари Србије'' избрали су баш овај град  у којем ће бити смењни поједини директори ЈП.

Премијер Вучић је најавио да ће од сада седнице Владе биће одржаване и у осталим градовима Србије , да нам се не би ''Цела Србија преселила у Београд ''..

На данашњој седници расправљло се о раду ЈКП уз  образложење о неефикасности у раду ЈКП .

"Тон" ове седнице у моменту излагања Премијера Вучића већ стандардно је био у маниру строгог учитеља.
Како речено, тако и учињено!

Смењени су директори јавних предузећа  "Железнице Србије", "Аеродром Никола тесла" "Дипос", "Државна лутрија Србије", "Дунав осигурање", "Директорат цивилног ваздухопловства", "Агенција за безбедност саобраћаја".

Премијер Вучћ је истако ,... преко конкурса ћемо изабрати најстручније људе за јавна предузећа и да је бесмислено је да улазимо у реформу јавне администрације уколико не решимо ситуацију у нашим јавним предузећима. У њима је ситуација данас лоша до чега је довело лоше управљање у тим предузећима.

Министар Дачић је изјавио  да се у наредном периоду  могу очекивати оштрије санкције према Русији. Србија се налази у веома деликатној позицији где треба да учини максималан напор да балансираном политиком настави европски пут, а да с друге стране настави са пријатељским и економским односима са Русијом.

Крај овог дела седнице обележло је излагање Градоначелника Перишића,који се осврнуо на период од 1914. до данaс, као и на актуелне проблеме града.

 


#   Београд   јавна предузећа   Јужна Србија регион   Железнице Србије   Александар Вучић   Јужна Србија Инфо   министри   седница Владе   Никола Тесла   аеродром Никола Тесла   Агенција за безбедност саобраћаја   Директорат цивилног ваздухопловства   Дунав осигурање   временске прилике
@avucic @juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима