Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Захвалнице Нишавског округа за хуманост и пожртвовање

rssBookmark and Share

Ниш 25.12.2019. Јужна Србија Инфо

Данас су у Нишавском управном округу додељена годишња признања грађанима који су својим делом и пожртвовањем помогли другима. Уз веома надахнуто образложење, начелница Драгана Сотировски уручила је шест захвалница.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Награђена је Милка Брајковић Ранђеловић за хуманист, која је окупила ентузијасте око себе чији је циљ да се помоћ другима, Душан Смиљанић за допринос друштвеној заједници, Коло српских сестара за пружену помоћ изражену племенитост и хуманист, доцент др Драган Милић за друштвену одговорност, Зоран Мирашевић за промоцију Србије и Ниша у Свету и Марјан Здравковић за ангажовање кроз песму, игру и пружену помоћ особама са инвалидитетом.

“Житељи Нишавског управног округа су имали  годину дана да предложе људе за које су сматрали да ове године треба да добију признања и некако су се ти предлози поклопили са оним што су ти људи и показали, почев од тога што су били друштвено одговорни према  заједници у којој живе до реализације неких идеја и што  чине за друге људе”, казала је Сотировски.

Драган Милић

Награђен је и др Драган Милић, директор Клинике за кардиохирургију Клиничког центра Ниш.

“Хвала Нишавском округу што је препознао значај Клинике за кариохирургију, а награду смо добили, случајно или не, на петогодишњицу од нашег отварања”, рекао је доцент др Драган Милић.

Коло српских сестара

“Ово је месец доброчинства и треба покренути све људе добре воље да пруже руку доброте, а коко је ово месец доброте, Коло данас уплаћује једну суму новца Школи “Царица Јелена” за децу основне и средње школе са посебним потребама”, истакла је Љиљана Стојановић.

Мирашевић за промоцију кулинарстава Србије и Ниша у свету.

"Посебно признање, поред принања за “Најбоље струковно удружење на свету” као Удружење угоститељско-туристичких посланика у Ајзербеџану које нам је јако драго, али је највеће презнање које добијиеш у свом граду, али нам је и обавеза да радимо још боље идуће године”, истакао је Мирашевић.

Душан Смаљинаћ са својим ренџерима, некадашњи војнички пут “Виа милитарис” од Наисуса до Софије, којим су се некада кретали робови и трговци, а данас "путују" авантуристи целог света.

Милка Брајковић Ранђеловић је примајући награду пожелела да што мање има оних којима је потребна њена помоћ. Марјан Здравковић ће наставити да са својим другарима са инвлидитетом да се кроз игру и песму дружи и показује свима како различитости и нема.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Гаџин Хан   Драган Милић   признање   Клиника за кардиохирургију   захвалнице   Зоран Мирашевић   Нишавски управни округ   Мира Ниношевић   КУД Мозаик   Коло српских сестара   Марјан Здравковић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима