Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Симбол Прокупља брдо Хисар, коначно осветљено

rssBookmark and Share

Прокупље 09.06.2021. Јужна Србија Инфо

У оквиру пројекта „Уређење брда Хисар“, које је подржало Министарство трговине туризма и телекомуникација Републике Србије урађена је комплетна расвета дуж целог пута др Алекса Савић, од подножја до врха Хисара, рекао је члан Градског Већа задужен за инфраструктуру Миладин Радоичић.

Симбол Прокупља брдо Хисар, коначно осветљено

Према његовим речима расвета је завршена на дужини 1.300 метара. Дуж пута постављено је 43 лед светиљки, а по први пут осветљен је и плато великана топлице у подножју Хисара на коме се налазе бисте песника Радета Драинца и сликара Боже Илића.

Вредност радова за расвету пута на Хисару је 4.298.274 динара, рекао је Радоичић и додао да су ови радови део пројекта који се реализује у неколико фаза и у оквиру кога су реконструкција средњевековне тврђаве, асфалтирање пута и уређење паркинг простора.

Према Радоичићевим речима уређење Хисара се наставља и сада је у плану асфалтирање пута од подножја до врха Хисара, са уређењем паркинг простора поред ресторана Савићевац на његовом врху мало сачекати.

Асфалтирање пута крећемо веома брзо, док ће уређење паркинг простора сачекати завршетак археолошких истраживања која су у току, истакао је члан Градског Већа у Прокупљу Миладин Радоичић.

Он је додао да ће након завршетка свих радова и комплетног уређења брда Хисар, симбола Прокупља и чувара богате прокупачке и топличке историје, постати репрезентативно место са потпуно новим изгледом и културно забавним садржајима интересантним за туристе, као и наше суграђане.

На врху Хисара се налази средњевековна Југ Богданова тврђава, а у подножју је латинска црква из средњег века и једна од најстаријих православних цркава на Балкану црква Светог Прокопија изграђена крајем деветог века.


#   Прокупље   улична расвета   Телекомуникације   Министарство трговине   Хисар (Прокупље)
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима