Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сиромашним Нишлијама опроштен дуг за струју

rssBookmark and Share

08.03.2011. (Бета)

Социјално најугроженијим Нишлијама више неће бити обустављана испорука електричне енергије због дугова, најављено је данас из кабинета градоначелника Ниша.

Сиромашним Нишлијама опроштен дуг за струју
Представници градске власти, Центра за социјални рад и Електродистрибуције у Нишу постигли су споразум да се најугроженијим грађанима не обуставља испорука струје уколико су корисници материјалне помоћи и обезбеђења или имају отворене социјалне карте.

Њима неће бити обустављена испорука електричне енергије због дуговања насталих до 1.јануара 2011. године.

"Социјално најугроженији грађани Ниша имају обавезу да од 1. јануара редовно измирују своје рачуне за електричну енергију, а њихова дуговања Електродистрибуцији неће бити разлог да буду искључени са мреже", навела је градски већник Душица Давидовић.

Она је објаснила да ће град платити прикључке на мрежу социјално угроженим грађанима којима је обустављена испорука електричне енергије.

Том акцијом обухваћено је 1.627 корисника материјалног обезбеђења и 2.227 грађана којима су већ одобрене субвенције за плаћање рачуна градским комуналним предузећима.

Нишлије за утрошену електричну енергију дугују Електродистрибуцији око 5,6 милијарди динара.

У нишком Основном суду агенцији Бета је речено да до сада није било случајева да је због принудне наплате потраживања јавних предузећа одузимана непокретна имовина.

Прошле године било је 2.404 предлога за извршење на основу тужби нишке Електродистрибуције, што је два пута више него 2009. године.

Просечна нето зарада у Нишу у јануару ове године била је 29.307 динара, што је само за око пар хиљада динара већи износ од минималне потрошачке корпе која је у децембру прошле године износила 27.822 динара.

Без посла је у Нишу јануара ове године било 35.767 грађана, што је за око 1.000 више него претхнодна два месеца.

Ниш је по просечној нето плати на 59. месту од укупно 167 општина и градова у Србији.



#   субвенције   социјално угрожени   Градски већник   Душица Давидовић   без посла
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима